Quantcast

I. Serapinaitė atakavo Europos čempionato pakylą, bet nusmukdė bėgimas ir šaudymas

  • Teksto dydis:

Nors Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė dėl ligos nestartavo Europos šiuolaikinės penkiakovės pirmenybių Minske finale, Baltarusijos sostinėje kovoje dėl apdovanojimų aktyviai dalyvavo lietuvė.

Ievai Serapinaitei nedaug trūko iki pirmojo medalio aukščiausio rango šiuolaikinės penkiakovės varžybose.

22 metų vilnietė surinko 1318 taškų ir užėmė šeštąją vietą Europos čempionato finale šeštadienį.

Europos čempione tapo baltarusė Anastasija Prokopenko (1350 taškų), per paskutinę šaudymo ir bėgimo rungtį pakilusi iš dešimtosios į pirmąją vietą.

Antrąją vietą užėmė vengrė Sarolta Kovacs (1336), trečiąją – turkė Ilke Ozyuksel (1333).

I.Serapinaitė prieš paskutinę rungtį – sujungtą šaudymą ir bėgimą – Minske rikiavosi antra. Dar įpusėjus distancijai lietuvė laikėsi trečioje vietoje, bet išsilaikyti joje nepavyko.

Vis dėlto tai buvo puikios varžybos jaunai Lietuvos penkiakovininkei.

Plaukimo rungtyje įprastai greita I.Serapinaitė distanciją įveikė per 2 min. 14,64 sek. ir su ruse Uljana Batašova pasidalino 7-8 vietas.

Fechtavimosi rungtyje I.Serapinaitė irgi pasirodė puikiai – laimėjo 23 kovas, pralaimėjo 12, pasidalino 5-7 pozicijas, pelniusi 238 taškus. Deja, papildomame fechtavimosi etape taškų pelnyti nepavyko. Po šios rungties ji buvo pakilusi į trečią vietą.

Trečiojoje rungtyje – jojime – I.Serapinaitė jojo be klaidų, pelnė 300 taškų ir bendrojoje įskaitoje net buvo pakilusi į antrąją vietą.

Bet bėgimas ir šaudymas niekada nebuvo stiprioji mūsų šalies penkiakovininkės rungtis. Nors lietuvė ilgai laikėsi trečioje pozicijoje, galiausiai buvo pralenkta greičiau bėgančių atlečių. Dar žemiau krito prieš paskutinę rungtį pirmavusi prancūzė Elodie Clouvel.

Kita Lietuvos penkiakovininkė Aurelija Tamašauskaitė bendroje įskaitoje užėmė 31 vietą, surinkusi 1214 taškų.

Europos čempionato finale titulo negalėjo ginti L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Po atrankos varžybų 33 metų atletė netikėtai susirgo. Kaip 15min sakė jos vyras ir treneris Andrejus Zadneprovskis, penkiakovininkei iki 39 laipsnių pakilo temperatūra, todėl ji liko viešbutyje varžybų dieną.

Sekmadienį Europos čempionato vyrų varžybų finale varžysis Justinas Kinderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių