Quantcast

Į „Nemuno žiedą“ grįžta Estijos motociklininkai

  • Teksto dydis:

„Baltic Motorcyclists Association“ organizuojamas čempionatas keliauja finišo link: didysis finalas – jau šį šeštadienį, rugpjūčio 18 dieną, kurio metu Kačerginėje paaiškės ne tik etapo, bet ir viso čempionato nugalėtojai. Nors sezono pabaiga jau čia pat, atsipūsti nėra kada: čempionato nugalėtojai taps aiškūs tik kartu su finišo vėliavos mostais.

Paskutiniame etape – estų kova dėl čempiono titulo

Kitaip nei Lietuvos plento žiedinių lenktynių čempionate, „BMA“ čempionate taškus renka dalyviai iš visų Baltijos šalių, tad konkurencija – kur kas stipresnė. „BMA“ asociacijos įkūrėjų teigimu, asociacija jau viršijo sau iškeltus lūkesčius ir ne tik startavo su gana stipriu čempionatu, bet ir suvienijo Lietuvos, Latvijos ir Estijos sportininkus. Virš 120 narių vienijanti asociacija džiugina idėjos autorius: tikimasi, kad sportas ir motociklų vaikymas trasoje paskatins motociklų sporto entuziastus rinktis legalias ir kur kas saugesnes vietas palakstymams.

Organizatorių teigimu, retai naują trasą panosėje turintys sportininkai iš Estijos įkelia koją į Kačerginės „Nemuno žiedą“. Būtent Estijai „BMA“ paskutiniame čempionato etape atstovaus Germo'as Blankas su broliu Andry'iu Blanku. Andry'is šiuo metu čempionato metinėje įskaitoje „B1000“ klasėje užima antrąją vietą, nusileisdamas tik Mindaugui Malūkui. Nuo Mindaugo Estijos sportininkas atsilieka tik vienu tašku. Tuo tarpu jo broliui Germo'ui priklauso antroji vieta „C1000“ įskaitoje ir iki pirmoje vietoje esančio Argo Valdeko sportininkui trūksta vos 6 taškų. Todėl tik paskutiniame etape taps aišku, ar Estijos sportininkams pavyks užkopti į pirmąją vietą ar jie liks antroje.

Čempionai neaiškūs iki pat pabaigos

Neaiškūs ir kitų „BMA“ čempionato klasių nugalėtojai. Kaip teigia etapo organizatoriai, pirmoje „Street-street“ klasėje esantis Kornelijus Survila paskutiniame šeštadienį įvyksiančiame etape dalyvauti negalės. Tai – puiki proga Aleksejui Porazenko pakovoti dėl pirmosios vietos. Šiuo metu sportininkas nuo pirmosios vietos atsilieka 22 taškais, o pirmosios vietos nugalėtojas etape juos gaus 25.

„Street-Superbike“ įskaitos lyderis, besiruošdamas finalui, treniruotės metu sudaužė motociklą ir iki šiol nėra aišku, ar jam pavyks savo plieninį žirgą suremontuoti. Nuo jo vos 17 taškų atsiliekantis Giedrius Burnovas dar gali neprarasti vilties dėl pirmosios vietos „BMA“ čempionato „Street-Superbike“ klasėje.

„C600“ įskaitoje 1-ąją ir 2-ąją vietas skiria vos 20 taškų ir paskutinio etapo metu dar gali daug kas pasikeisti. Šiuo metu pirmoji vieta priklauso Laimonui Gumbelevičiui, o jam į nugarą kvėpuoja Artjomsas Veselovsas. „B600“ klasėje Paulius Lubas užima lyderio poziciją ir 6 taškais pirmauja prieš Mantą Urmoną. „Senior TT“ klasėje vienvaldžiu lyderiu išlieka Kęstutis Stankūnas.

Panašu, kad šis pirmasis „Baltic Motorcyclists Association“ čempionato sezonas baigsis tik kartu su paskutiniais finišo vėliavos mostais. Finalinės kovos vyks rugpjūčio 18 dieną, Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Kaip ir visuomet, renginio saugumą padės užtikrinti įmonės „Bauen“ statybinė vata, teisėjų klubas „Startas“ ir privati greitoji medicinos pagalba „Sidabrilis“. Renginio dalyvius dovanomis aprūpins „Dynamit Energy Drink“, „Repsoil.lt“ ir „Vimota Chip tuning“.  

Daugiau apie renginį ir detali programa – organizatorių interneto svetainėje www.nrc.lt bei jų socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių