Quantcast

„Granitas-Karys“ neturėjo vargo su Panevėžio rankininkais

  • Teksto dydis:

Kauno halėje rankinio sirgaliai stebėjo titulų išsiilgusio "Granito-Kario" ir Panevėžio "Grifo-R. Sargūno sporto gimnazijos-KKSC" dvikovą. Prieš rungtynes buvo tikimasi, kad kauniečiai įrodys, kad sunki pergalė Varėnoje buvo atsitiktinumas. Nors Panevėžio ekipa laikoma tokia, kuri gali nustebinti varžovus, šįkart staigmenų "grifai" nepateikė - akistatą rezultatu 24:17 (14:7) laimėjo "Granitas-Karys".

Modestas Štarolis, Paulius Šarkauskas ir Deivydas Virbauskas "Granitui" pelnė po 4 įvarčius, Vaidas Drevinskas įmetė 3.

"Grifų" sąskaitą 3 įvarčiais papildė Domantas Pukas ir Ovidijus Jagučiauskas, po 2 pridėjo Egidijus Narakas, Romanas Aidukas, Gytis Naudžiūnas ir Lukas Vanagas.

Mindaugas Vėta ("Grifas-R. Sargūno sporto gimnazija-KKSC" treneris): "Manau, žaidžiant Kauno halėje rezultatas yra geresnis nei praėjusį sezoną. Pradžia buvo nelengva - buvo kelionė lyjant lietui, tai pirmąjį kėlinį ir aikštelėje miegojome. Antrajame kėlinyje atsibudome ir sužaidėme lygiosiomis. Mes atvažiavome kovoti ir rezultatas mus tenkina. Pagirčiau "Granito" gynybą, nes pirmame kėlinyje vienas prieš vieną nieko nepasiekėme. Mūsų komandai dar reikia augti ir tobulėti."

Valdemaras Novickis ("Granito-Kario" treneris): "Kiekvienos rungtynės yra kažkas naujo, kiekvienoms reikia ruoštis. Nesvarbu, kad Panevėžio komanda deklaruojama kaip jauna komanda, bet žaisdama rodo savo charakterį. Ir šiandien žaidė protingai ir neblogai. Manau, su ja ateityje bus problemų. Pirmas kėlinys buvo geras, žaidė taip, kaip buvome suplanavę, buvo stipri gynyba, praleidome tik 7 įvarčius, atlikome greitas atakas. Vėliau daug prametėme, praradome pasitikėjimą savimi ir antrajame kėlinyje patys save suvaržėme."

Dzūkai paerzino "Dragūną"

Pirmąsias reguliaraus sezono rungtynes žaidę Klaipėdos "Dragūno" rankininkai namuose susigrūmė su Varėnos "Ūlos" ekipa. Pastaroji pirmame ture vos dviem įvarčiais nusileido Kauno "Granitui-Kariui", o kovingą charakterį demonstravo ir uostamiestyje. Po pirmojo kėlinio aikštelės šeimininkai priekyje buvo trimis įvarčiais - 17:14. Atjaunėjusiai Klaipėdos komandai iššūkį metė praktiškai be atsarginių žaidėjų atvykusi patyrusi "Ūlos" ekipa. Antrajame kėlinyje "Dragūnas" ėmė žaisti drausmingiau, greitai atitrūko nuo varžovų ir rungtynės baigėsi ženkliu skirtumu - 39:28.

"Dragūnui" 6 įvarčius pelnė Lukas Juškėnas, po 5 įmetė Igor Kopyshynskyi, Šarūnas Ugianskis, Mindaugas Meškauskas ir Benas Butkus, 4 pridėjo Karolis Bliuvas.

"Ūlos" gretose rezultatyviausias buvo net 10 įvarčių įmetęs Laurynas Petrušis, po 5 įmetė Šarūnas Krisiulevičius ir Gediminas Barysas.

Artūras Juškėnas ("Dragūno" vyr. treneris): "Rungtynes vertinu prastokai. Daug klaidų. Varžovų komandoje buvo tik 7 žaidėjai ir 2 vartininkai, o mes pirmą kėlinį aikštelėje užsiėmėme viskuo, išskyrus rankinį. Tai pirmosios rungtynės, manau, viskas pasitaisys. Įmesti 39 įvarčiai tikrai nėra mažai, bet 28 praleisti yra neatleistina.“

Tautvydas Mikalauskas ("Ūlos" treneris): „Esu patenkintas, komanda labai gerai kovojo. Aišku, buvo daug klaidų, daug broko, bet esu patenkintas, kad, atvažiavę be keitimų, tikrai gerai sužaidėme. Pirmame kėlinyje šiek tiek pagąsdinome varžovus, bet apskritai gavome gerą treniruotę. Ruošimės kitoms kovoms.“

Vilniaus derbyje sužibėjo "Šviesa"

Antrajame Lietuvos "Vivus.lt" rankinio lygos ture rankinio sirgaliai itin laukė Vilniaus derbio - sostinės "Vilniaus" ir "Šviesos" ekipų rungtynių. Jos tapo centrine turo dvikova. Artėjant rungtynėms prognozuota, kad pirmame ture pergalę Panevėžyje iškovoję HC „Vilniaus“ rankininkai atrodo kiek stipresnė ekipa, o namuose Šiaulių rankininkams nusileidę „Šviesos“ atstovai toliau ieškos savojo žaidimo.

Pirmajame kėlinyje abi komandos daugiau dėmesio skyrė gynybai, žaidimas buvo tolygus, nė viena neišsiveržė į priekį. Antrojo kėlinio antroje pusėje iniciatyvą perėmė "Šviesa" ir po rezultatyvių paskutiniųjų 10 rungtynių minučių šventė pergalę rezultatu 27:31 (12:10).

HC “Vilnius” komandai 9 įvarčius pelnė Martynas Žala, Petras Raupėnas ir Karolis Antonovičius įmetė po 5, Mindaugas Agurkis ir Paulius Verbickas - po 3.

VHC “Šviesos” komandoje rezultatyviausi buvo Lukas Balbierius (8 įvarčiai), Dovydas Kuodys (7 įvarčiai), Artūras Švilpa (5 įvarčiai).

Lukas Balbierius (VHC "Šviesa" žaidėjas): "Labai sunkios varžybos, abu kėliniai labai sunkūs, daug jėgų pareikalavo tiek iš mūsų, tiek iš varžovų komandos. Labiausiai mums nesisekė gynyboje, puolimas buvo kaip visada. Komanda nėra susižaidusi, manau, tai daug lėmė, kad buvo klaidų.“

Martynas Žala („Vilniaus“ žaidėjas): „Pralaimėjome dėl to, kad antrame kėlinyje nekovojome. Pradėjome apylygiai, bet paskui nepavyko įmesti įvarčių. Gal buvome nenusiteikę, pavargę po darbų, bet antrame kėlinyje nekovojome.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių