Quantcast

Europos žaidynės: gimnastas R. Guščinas pateko į finalą

  • Teksto dydis:

Baku vykstančiose Europos žaidynėse antrą dieną varžėsi Lietuvos gimnastai Vaida Žitinevičiūtė ir Rokas Guščinas. Antroji kvalifikacijos diena buvo sėkmingesnė Rokui. Jis surinko 82,299  balo ir pateko į daugiakovės finalą. Bendroje įskaitoje Rokas užėmė 24-ąją vietą, o finalą pateko 18, bet kiekviena šalis į lemiamą gali deleguoti tik po vieną atstovą, tad mūsų atletas palypėjo aukštyn ir įveikė atrankos barjerą. Vaida Žitinevičiūtė į finalą nepateko. Gimnastei geriausiai sekėsi atlikti šuolį - teisėjai jai skyrė 13,183 balo, šioje rungtyje sportininkė užėmė 16-ąją vietą.

„Atvažiavau kuo geriau pasirodyti, norėjau atsidurti maždaug viduryje, bet nepavyko. Kažkiek pritrūko sėkmės. Pirmą dieną jaučiau labai didelį spaudimą - įeini į areną, o joje daugybė sirgalių. Nors teko dalyvauti varžybose, kuriose daug žiūrovų, bet tokio streso nejaučiau. Galbūt dėl to, kad čia viskas kitaip organizuota - buvo vedantieji, skyrėsi laiko skaičiavimas. Europos čempionatuose nežinai kiek turi laiko iki starto, o čia pradeda skaičiuoti nuo 20, tai kėlė įtampą“, - pasakojo gimnastė.

Rokas varžybas pradėjo nuo šuolio už kurį pelnė 13,733 balo. Už pratimus ant lygiagrečių teisėjai gimnastui skyrė 14 balų, už pratimus ant skersinio – 13,766 balo. Geriausiai per dviejų dienų kvalifikaciją Rokas atliko pratimus ant žiedų – šioje rungtyje sportininkas užėmė 10-ąją vietą.

„Kaip niekada anksčiau dabar jaučiau labai didelę psichologinę įtampą, gal dėl to, kad su mumis dalyvavo vietiniai sportininkai. Tikėjausi nesunkiai patekti į finalą, bet pirmą dieną pradėjau prastai, todėl atsirado spaudimas, bet viskas gerai, kas gerai baigiasi,“ – džiaugėsi sportininkas.

Finalas vyks trečiadienį, Rokas yra gerai nusiteikęs ir pasitiki savo jėgomis: „Dabar pailsėsiu, psichologinės įtampos nebebus, nes jau pripratau. Dėl prizinių vietų bus sunku kovoti, bet žinau, kad galiu pasirodyti geriau, todėl be įtampos sieksiu geresnio rezultato“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių