Quantcast

Garliavos rankininkių traumos nesustabdys

„Mūsų tikslas aiškus – finalas, tačiau lengva tikrai nebus“, - pabrėžė Rita Urnikienė. Garliavos SM-CASCADA ekipos trenerė auklėtines rengia atkaklioms kovoms Lietuvos čempionato pusfinalyje.

Mūšiuose dėl kelialapio į finalą Kauno rajono rankininkės susitiks su Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ ekipa. Vilnietės reguliariajame čempionate užėmė trečiąją, Garliavos komanda - antrąją vietą. Serija iki dviejų pergalių startuos šeštadienį Garliavos sporto centre. Vėliau, trečiadienį kelsis į sostinę, o jei prireiks papildomų trečiųjų rungtynių, jos vyks gegužės 6 d., penktadienį Garliavoje.

Kitame pusfinalyje ietis sukryžiuos Kauno „ACME-Žalgiris“ ir Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“.

„Žalgirietėms, kaip reguliariojo sezono nugalėtojoms, teko silpnesnės varžovės. Mes likome žemiau, tad turėsime atlaikyti vilniečių iššūkį“, - mūsų portalui aiškino R.Urnikienė.

Jos žodžiais, nors garliaviškės sostinės komandą reguliariajame sezone įveikė ne kartą, tačiau atkrintamosios varžybos – visai kita istorija. Juolab, kad sostinės klubas gali pasigirti ne tik šlovinga istorija, kurioje ir kadaise laimėta Europos rankinio taurė, bet ir kokybiška dabartine ekipos sudėtimi.

„Vertiname kiekvieną priešininką. Lygoje gali visą sezoną vargo neturėti, tačiau pusfinaliuose pasitempia visos komandos ir iš bet kurios gali laukti staigmenų“, - kalbėjo pašnekovė.

R.Urnikienė neslėpė, jog jai nerimą kelia ekipą praretinusios traumos. Dėl peties sužeidimo visa jėga negali rungtyniauti viena labiausiai patyrusių komandos žaidėjų Laima Bernatavičiūtė.  Traumą ji patyrė kaip tik per paskutines reguliariojo sezono rungtynes su „Šviesa-Egle“. Taip pat iš rikiuotės iškrito Kamilė Bušaitė.

Tuo tarpu „Eglės“ ekipą, atvirkščiai, papildė kelios merginos, pasveikusios po traumų.

„Tokioje situacijoje reikės mobilizuotis likusioms merginoms ir įrodyti, kad mes, vertos kautis dėl aukščiausių vietų“, - sakė trenerė.

Kad yra pajėgios nuversti kalnus garliaviškės neseniai įrodė Baltijos moterų rankinio lygos (BHL) čempionate. Jos pirmą kartą klubo istorijoje pasipuošė bronzos medaliais. Lemiamoje kovoje dėl podiumo Kauno rajono komanda įtikinamai 31:23 (14:8) pranoko Lietuvos čempiones Kauno žalgirietes. Pastarosios savo pusfinalio mačus žais šeštadienį, trečiadienį ir, jei prireiks, gegužės 7 d.

Specialistų teigimu, nepaisant nesėkmės BHL pirmenybėse „ACME-Žalgiris“ lieka šalies čempionato favoritu. Antano Skarbaliaus auklėtinės reguliariajame čempionate neleido suabejoti savo pranašumu prieš likusias 4 komandas. Jos surinko 29 taškus, iš 16 rungtynių pralaimėdamos tik vienerias. Antra likusi SM-CASCADA pralaimėjo 3 mačus ir finišavo su 25 taškais. „Šviesos-Eglės“ sąskaitoje – 12 taškų, „Dragūno-Viesulo“ - 10. Paskutinėje vietoje liko Šiaulių SM „Dubysa-Salve“ - 4 taškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių