Quantcast

„Galvės“ regata prasidėjo favoritų pergalėmis

  • Teksto dydis:

Trakuose prasidėjo tradicinė „Galvės“ regata, kurioje varžosi geriausi Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai bei svečiai iš Latvijos ir Lenkijos. Pirmą regatos dieną vyko varžybos 500 ir 1000 metrų distancijose.

Baidarių dviviečių 1000 m varžybas užtikrintai laimėjo Rio de Žaneiro olimpiadoje 5 vietą užėmę Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas. Jie distanciją įveikė per 3 min. 16,484 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė net 9,223 sek.

R. Nekriošius ir A. Olijnikas tarpusavyje varžėsi vienviečių baidarių 1000 m distancijoje. Pergalę iškovojo A. Olijnikas (3 min. 28,431 sek.). R. Nekriošius atsiliko 3,004 sek. ir finišavo antras.

Rio de Žaneiro olimpiadoje bronzos medalius dviviečių baidarių varžybose iškovoję Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas „Galvės“ regatoje išbandė naują distanciją. Kartu su Mindaugu ir Simonu Maldoniais jie sėdo į keturvietę baidarę ir iškovojo užtikrintą pergalę. 500 m distanciją lietuvių keturvietė įveikė per 1 min. 23,012 sek. ir aplenkė prizininkėmis tapusias dvi Lenkijos įgulas.

Vienviečių kanojų 1000 m. varžybose tituluotiems lietuviams nepavyko iškovoti pergalės. Pirmą vietą užėmė latvis Tintas Aivis (3 min. 49,998 sek.). Antras finišavo Vadimas Korobovas (3 min. 53,353 sek.), trečias liko Henrikas Žustautas (4 min. 2,987 sek.).

V. Korobovas ir H. Žustautas sekmadienį varžysis jiems įprastoje 200 m sprinto distancijoje.

Daugiausia intrigos sekmadienį laukia 200 m baidarių vienviečių baidarių varžybose, kur Europos čempionato prizininkui Ignui Navakauskui iššūkį mes A. Lankas ir E. Ramanauskas.

„Galvės“ regatos finalai sekmadienį prasidės 14 valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Neturiu nieko prieš Vilniaus buriuotojus, bet gėda Kauno dienai nerašyti Apie tuo pat metu Kaune vykstančias buriavimo varžybas. Vyko ir RS-280 varžybos, vyko ir G.Mincei atminti kreiserinių ir 470 jachtų regata. siūlau pagalvoti kaunodienai ar jūs vis dsar Kauno?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių