Quantcast

Europos rankininkės rinksis Klaipėdoje

Kitąmet Klaipėdoje vyks Europos jaunių (U17) merginų rankinio čempionatas. Jo metu į uostamiestį atvyks 10 rinktinių. Čempionatui uostamiestyje pritarė miesto taryba.

Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė pasakojo, kad Europos rankinio federacijos vykdomasis komitetas dar kovą Vienoje vykusiame posėdyje nusprendė, kad 2017 m. Europos jaunių merginų rankinio čempionatas bus organizuojamas Lietuvoje, Klaipėdoje.

Dėl to Lietuvos rankinio federacija turėjo gauti miesto tarybos sutikimą. Pastarąjį reikia pateikti iki rugpjūčio 30 dienos. Čempionatas vyks kitų metų rugpjūčio 14–20 dienomis.

Politikams svarstant šį klausimą, diskusijų neišvengta. Tarybos narys Arūnas Barbšys stebėjosi, kad sprendimas, kad čempionatas vyks Klaipėdoje priimtas kovą, o sutikimo prašoma tik dabar. R.Rumšienė paaiškino, kad galutinis sprendimas priimtas gegužę.

A.Barbšiui taip pat užkliuvo, kad nėra pateikta sąmata, kiek tiksliai turėtų prisidėti savivaldybė.

„Per pusmetį tikrai buvo galima paruošti. Dabar balsuosime už katę maiše. Savivaldybės administracijai reikia rašyti du ar tris su minusu“, – tvirtino politikas.

Pasak R.Rumšienės, dėl išlaidų bus kitas sprendimo projektas. Skaičiuojama, kad čempionato organizavimas atsieis apie 240 tūkst. eurų. Jis bus rengiamas kooperuotomis lėšomis.

Europos rankinio federacija skirs 50 tūkst., Lietuvos rankinio federacija – 46 tūkst. eurų. Iš Kūno kultūros ir sporto departamento planuojama gauti apie 58 tūkst., rėmėjų – 40 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės prašoma prisidėti iki 46 tūkst. eurų. R.Rumšienė pabrėžė, kad ši suma bus dar tikslinama.

Tarybos narys Vytautas Čepas palaikė čempionato organizavimą.

„Moterys visada yra nuskriaustos sporte pagal čempionatų organizavimą. Tokie renginiai yra geriausias prekės ženklas, garsinantis miestą. Klaipėda tinka tokio renginio organizavimui. Ji turi areną“, – teigė politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių