Quantcast

Europos policijos šaudymo čempionate iškovoti trys medaliai

  • Teksto dydis:

Iš 16-ojo Europos policijos šaudymo čempionato, kuris vyko Kazanėje (Rusijos Federacija), sugrįžo Lietuvos policijos šaudymo komanda. Mūsų šalies atstovams šios varžybos buvo labai sėkmingos.

Į Lietuvą pavyko parvežti net tris medalius: vieną aukso ir du sidabro. Tai pirmas toks sėkmingas Lietuvos pasirodymas, kuomet Europos policijos šaudymo čempionate iškovota tiek apdovanojimų.

Pirmajai iš Lietuvos šaulių išmėginti jėgas teko Lietuvos policijos AOR ,,Aras" atstovei Jekaterinai Ždanovai. Jai šaudyti teko pirmą varžybų dieną - iš kart po kelionės: po bemiegės nakties ir visų nelabai malonių muitinės procedūrų. Šaudydama oriniu pistoletu iš 10 metrų atstumo, Jekaterina sėkmingai įveikė kvalifikaciją ir pateko į finalinį aštuonetuką. Finale, pademonstravusi aukštą rezultatą ir surinkusi 235 taškus, Jekaterina tapo čempione. Vykęs apdovanojimas, kurio metu buvo pakelta Lietuvos vėliava ir skambėjo Tautiška giesmė, mūsų sportininkus įkvėpė toliau siekti pergalių.

Tos pačios dienos popietę varžybas pradėjo Lietuvos komandos vyrai, kurie šaudė šautuvu iš 50 m. Lietuvai atstovavo Rimvydas Spėčius iš Lietuvos policijos AOR ,,Aras" ir Tomas Simokaitis iš Kauno apskr. VPK. Tomas kvalifikacinėse varžybose tenkinosi 13 vieta, o Rimvydas pateko į finalinį aštuonetuką. Finalas vyko vakare. Rimvydas finale nusileido tik labai stipriam Rusijos atstovui Konstantinui Prichodčenkai ir iškovojo Lietuvai sidabro medalį.

Antrąją varžybų dieną vėl visus nudžiugino J. Ždanova, kuri šaudė oriniu pistoletu iš 25 metrų. Patekusi į finalą, Jekaterina pademonstravo aukštą sportinį meistriškumą ir iškovojo antrąją vietą, nusileidusi tik Rumunijos komandos veteranei Danielai Cohanciuc. Jekaterinai tai buvo paskutinis startas, o mūsų vyrų laukė dar dvi rungtys: pozicinis šaudymas šautuvu iš 50 metrų ir šaudymas oriniu šautuvu iš 10 metrų. Abiejose rungtyse mūsų atstovai pateko į finalinius aštuonetukus ir labai nedaug pritrūko, kad iškovotų prizines vietas.

Lietuvos šaulių pasiekimas yra dar įspūdingesnis, jei palygintume su kokiais ginklais varžybose šaudė ir kokį inventorių naudojo mūsų sportininkai ir kitų šalių pareigūnai: prancūzai, suomiai, italai ar čekai. Žinoma, kad lyginant treniruočių ir pasirengimo sąlygas, jos būtų irgi ne mūsų pareigūnų naudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių