Quantcast

Europos čempionate – šeimininkų triumfas

Kaune vykusiame Europos kultūrizmo ir fitneso (kūno rengybos) čempionate galingai pasirodė Lietuvos atstovai. Lietuviai, atlaikę nemenką konkurenciją, susišlavė ne vieną medalį.

Arvydo Sabonio sporto centre vykusį turnyrą organizavo Pasaulinė fitneso federacija (WFF) ir Pasaulinė kultūrizmo federacija (WBBF).

Pirmenybėse jėgas išbandė 197 sportininkai iš 19 šalių. Kadangi pirmenybės buvo atvirosios, dėl teisės vadintis stipriausiais Senajame žemyne rimtai kovėsi ir atletai iš kitų žemynų bei tolimesnių valstybių Brazilijos, Argentinos, Irano, Indijos.

Nors čempionate dalyvavo įvairių Lietuvos miestų kultūristai, viena pastebimiausių buvo Kauno rinktinė. Komandą sudarė Jaunalietuvių sporto organizacijos (JSO) nariai.

Sportinio jėgos fitneso kategorijoje tarp moterų nugalėtoja tapo Danutė Zitkevičiūtė. Toje pat jaunimo (iki 21 metų) rungtyje niekas neprilygo Karolinai Petrovičiūtei. Jaunesnių (iki 18 metų) atletų kategorijoje pirmąją vietą užėmė Jurgita Zabotkaitė.

Vyru sportiniame jėgos fitnese aukso medalius užsikabino Marijus Širvaitis. Jaunimo iki 21 metų grupėje žibėjo kitas Jaunalietuvių sporto organizacijos atstovas Deividas Kanis. Jaunių iki 18 metų rungtyje ant aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio užkopė Laurynas Griškevičius.

Beje, dalyviai varžysi ne tik suaugusiųjų ir jaunimo amžiaus grupėse. Turnyro rengėjai didelę reikšmę teikia ir vaikų fizinio aktyvumo skatinimui, tad tuo pat metu rengė ir atskiras Europos vaikų pirmenybes. Jose jėgas bandė apie 100 vaikų, kurie varžėsi aerobinio „Fitkid“ kategorijoje bei sportinio fitneso rungtyje. Šiose kategorijose pelnyta gausybė prizinių vietų.

Modelinio fitneso savo kategorijoje moterų grupėje nugalėjo Olga Krasauskienė. Trečiąją vietą užėmė Indijos sportininkė Namrata Udani. Pasak JSO klubo trenerio Vytauto Mikuckio, ši atletė studijuoja Kaune, tad čia ir tobulina savo kūno formas. Egzotiškos išvaizdos dalyvė sulaukė ir gausaus žiūrovų palaikymo.

Jaunimo iki 21 metų grupėje trečiąją vietą užėmė Jurgita Zabotkaite. Jaunių iki 18 metų nugalėtoja tapo Akvilė Cibulskytė. Kiek egzotiškesnėje „Physique“ arba fitneso su trumpikėmis kategorijoje sidabro medalį iškovojo Matas Vadvilavičius, o bronzos apdovanojimas atiteko D.Kaniui.

Apibendrindamas čempionato rezultatus vienas jo organizatorių V.Mikuckis neslėpė esąs patenkintas auklėtinių pasirodymas.

„Žinant, kad bendras čempionato lygis buvo aukštas, todėl Kauno sportininkų rezultatai tikrai puikūs. Praktiškai visa komanda buvo visiškai atsinaujinusi. Mūsų lyderės, anksčiau garsinusios klubą ir Lietuvą, dėl įvairių priežasčių nutarė šias pirmenybes praleisti. Nors ir buvome likę be savo žvaigždžių, rezultatai pranoko lūkesčius“, - aiškino V.Mikuckis.


Šiame straipsnyje: fitnesasMikuckisčempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių