Quantcast

Europarlamentarui A. Guogai suteiktas LSU Garbės daktaro vardas

  • Teksto dydis:

Lietuvos sporto universiteto (LSU) Senatas europarlamentarui, sporto mecenatui ir filantropui Antanui Guogai suteikė Garbės daktaro vardą.

LSU kanclerio dr. Mindaugo Balčiūno teigimu, A. Guogos nuopelnai universitetui ir Lietuvai yra svarūs. Jis - viena ryškiausių pastarųjų metų Lietuvos sporto asmenybių, padėjusių pasiekti istorinių sporto pergalių.

Nuo 2012 metų A. Guoga yra LSU mecenatas: skaito atviras paskaitas apie sporto ir verslo plėtrą studentams, aktyviai remia gabiausius studentus, steigdamas stipendijas ir finansuodamas fakultetų veiklą, jo skirtomis lėšomis atnaujinta istorinė LSU sporto salė, mecenatas ne kartą skyrė paramą ir LSU krepšinio vyrų bei moterų komandoms.

2009 metais A. Guogos pastangomis buvo surinkta milijoninė parama Lietuvos krepšinio federacijai įsigyjant teisę varžytis pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje, kur buvo pasiekta istorinė mūsų šalies krepšinio pergalė - bronzos medalis.

2010-2012 metais A. Guoga ėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vadovo pareigas, nuo 2010 metų iki šiol yra Lietuvos krepinio federacijos Vykdomojo komiteto narys ir viceprezidentas.

2012 m. jis buvo Lietuvos olimpinis atašė Londono olimpinėse žaidynėse. 2014 m. A. Guoga išrinktas Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) viceprezidentu.

"A. Guogos sąsajos su akademine veikla prasidėjo prieš penkerius metus, kai jis kaip lektorius ir klausytojas dalyvavo bendroje tarptautinėje LSU ir Vusterio universiteto krepšinio trenerio magistro studijų programoje. A. Guoga padėjo ją rengti ir įgyvendinti, konsultavo studentus, dalyvavo seminaruose apie krepšinio komandų žaidybinės veiklos rodiklių vertinimą",- teigė LSU kancleris dr. Mindaugas Balčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių