Quantcast

„Energija“ sugebėjo panaikinti net penkių įvarčių deficitą

  • Teksto dydis:

Tragiškai pirmą kėlinį sužaidęs stipriausias Lietuvos ledo ritulio klubas Elektrėnų „Energija“ parodė kovotojų dvasią ir sugebėjo panaikinti net penkių įvarčių deficitą.

Visgi be diskvalifikaciją atliekančio komandos kapitono Danieliaus Nomanovo ir pirmame kėlinyje iš aikštės pašalinto Povilo Verenio žaidusi „Energija“ po atkaklios kovos 6:8 (1:5, 2:0, 3:3) nusileido Baltarusijos septyniolikmečių rinktinei.

Pati rungtynių pradžia „Energijai“ susiklostė nesėkmingai: per septynias minutes buvo praleisti trys įvarčiai (2:14, 6:23 ir 7:03), o startinėje sudėtyje pradėjusį vartininką Aurimą Uscilą greitai pakeitė Arkadijus Reizinas.

Itin sunkiai kelių link varžovų vartų ieškoję elektrėniečiai dažnai įsivėldavo į konfliktus su varžovų žaidėjais, o kėlinio viduryje už ginčus su teisėju iš aikštės buvo pašalintas P.Verenis.

Dar prieš pašalinant P.Verenį svečiai įmušė ketvirtą įvartį, o po trijų minučių pasižymėjo ir penktą kartą.

Visgi skirtumą sušvelninti pavyko Donatui Vittei (15:20, rez. perd. Karolis Kubilius ir Mauras Baltrukonis), kuris po varžovų klaidos savo zonoje gražiai apgavo vartininką ir įmušė pirmą šeimininkų įvartį - 1:5.

Po pertraukos žiūrovai išvydo visiškai kitokią „Energiją“. Lietuvos ledo ritulininkai kur kas dažniau įsitvirtindavo varžovų zonoje, o trečią kėlinio minutę Aurimas Gaidausas (31:06, rez. perd. Titas Milašius) žaidžiant mažumoje iščiuožė į greitą ataką ir pergudravęs varžovų vartininką įmušė antrą šeimininkų įvartį (2:5).

Kėliniui įpusėjus į greitą ataką pabėgo ir Deividas Kazlauskas (31:06), kurio įvartis deficitą sumažino iki dviejų - 3:5.

Trečią kėlinį „Energijos“ pirmasis penketas pradėjo pavyzdine ataka - D.Vitte atliko perdavimą pirmąsias rungtynes šį sezoną „Energijos“ gretose žaidusiam Aimui Fiščevui (40:07, rez. perd. D.Vitte), kuris jau septintą kėlinio sekundę mušė įvartį ir sumažino šeimininkų deficitą iki minimumo - 4:5

Netrukus „Energijos“ sirgalius dar labiau pradžiugino Mauras Baltrukonis (44:47, rez. perd. Karolis Kubilius), kurio įvartis pirmą kartą nuo pat rungtynių pradžios leido pasivyti varžovus - 5:5.

Visgi džiaugsmas ilgai netruko. Baltarusiai sugebėjo pasinaudoti sumaištimi prie „Energijos“ vartų ir susigrąžino minimalų pranašumą (6:5).

Kėlinio viduryje D.Kazlauskui (51:16, rez. perd. D.Vitte) pavyko sugrąžinti lygybę, tačiau tada Baltarusijos septyniolikmečių rinktinė pelnė du įvarčius per mažiau nei dvi minutes ir nulėmė rungtynių baigtį.

Nors elektrėniečiai dar bandė gelbėtis vartininką pakeisdami šeštuoju aikštės žaidėju, tačiau įvarčių pelnyti nepavyko.

„Energijos“ vartus 7 minutes gynė A.Uscila, o beveik 52 - A.Reizinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių