Quantcast

„ENEOS 1000 km lenktynės“ Palangoje – žiniasklaidos dėmesio centre

  • Teksto dydis:

Trečiadienį, birželio 1-ąją, VšĮ „Promo events“ pradeda žurnalistų akreditaciją į liepos 20-ąją Palangoje startuosiančias didžiausias Baltijos regione „ENEOS 1000 km lenktynes“, kurios bus jau septynioliktosios paeiliui renginio metraštyje.

„Nors iki lenktynių liko beveik du mėnesiai, tačiau žiniasklaidos, besidominčios šiomis varžybomis, atstovų prašome neatidėlioti šios neišvengiamos procedūros, - sako pagrindinis lenktynių organizatorius, „Promo events“ direktorius Darius Jonušis. – Žinodami iš anksto kiek atvyks rašančių, fotografuojančių ar filmuojančių žurnalistų, organizatoriai galės kruopščiau pasirūpinti jų darbui reikalingų vietų įrengimu bei jų aprūpinimu patikima ryšio technika, kad signalai apie „ENEOS 1000 km lenktynes“ sklistų visomis kryptimis be jokių trikdžių“.

Pasak D. Jonušio, organizatoriai džiaugiasi, jog kasmet Palangoje vykstančias ilgų nuotolių lenktynes atranda ne tik vis daugiau greitų lenktynininkų, vairuojančių galingus automobilius, bet ir žurnalistų, besidalijančių su skaitytojais ar žiūrovais įdomiausiomis atkaklios kovos peripetijomis.

Prašymai suteikti akreditaciją šioms lenktynėms turi būti pateikti VšĮ „Promo events” ne vėliau kaip iki liepos 15 d. Pateikus prašymą pavėluotai organizatoriai negarantuoja savalaikio visų paslaugų žiniasklaidai suteikimo.

„Vien lenktynių dienomis, nekalbant apie pasiruošimą renginiui, iš spaudos centro kasdien pasklinda kelios dešimtys informacijų, reportažų apie varžybas ar treniruotes, interviu su sportininkais, teisėjais, komandų mechanikais, lenktynių organizatoriais, apie renginį ir jį lydinčias atrakcijas, - sako viešųjų ryšių agentūros „Visus Bonus“, kuriai patikėtos spaudos centro funkcijos, vadovas Juozas Mažeikis. – Žiniasklaidos dėmesį „ENEOS 1000 km lenktynėms“ iškalbingiausiai iliustruoja tas faktas, kad spaudos centre kasmet akredituojama daugiau kaip šimtas žurnalistų ne tik iš Baltijos šalių, bet ir tolimesnių, - ypač tų, iš kurių atvykę šioje trasoje varžosi ir sportininkai“.

Pasak J. Mažeikio, daugiausia žurnalistų – net 120 – spaudos centre akredituota 2014 metais, kai vyko jubiliejinės, 15-tosios 1000 km lenktynės.

„Per visus šiuos metus, kai kelių sankirtoje prie Palangos rengiamos maratoninės automobilių lenktynės, liko tik vienas nepakeičiamas spaudos atstovas, kuris čia akredituojamas pastoviai, nuo pat pirmųjų varžybų. Tai „Lietuvos ryto“ žurnalistas Palangoje Alvydas Ziabkus“, - teigia spaudos centro vadovas J. Mažeikis, pasiryžęs nukaldinti A. Ziabkui medalį už ištikimybę renginiui.

Patogiam žurnalistų darbui kasmet vienas pirmųjų laikinajame lenktynių miestelyje iškyla 120 kvadratinių metrų ploto spaudos centras. Jame akredituotų žurnalistų sėkmingam darbui, TV transliacijoms ir kitokiems ryšiams užtikrinti kasmet paklojama per 10 kilometrų bendro ilgio kabelių, kuriais įvairiomis kryptimis sklinda vaizdo ir garso signalai apie renginį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių