Quantcast

„El Clasico“ užleidžia vietą vokiečiams?

Šeštadienio vakarą vykusios „Bundesliga“ rungtynės tarp stipriausių Vokietijos komandų – Dortmundo „Borussia“ ir Miuncheno „Bayern“ – daugeliu atžvilgių buvo nereikšmingos, tačiau būtent ši akistata Europoje bent jau šį mėnesį yra pati svarbiausia.

Lygiosiomis 1-1 pasibaigusios rungtynės,, nereikšmingos yra dėl to, kad „Bundesliga“ titulą „Bayern“ jau užsitikrino, o antra vieta lygoje „Borussia“ ekipai – beveik garantuota. Visgi, būtent šių komandų kovą po trijų savaičių stebėsime UEFA Čempionų lygos finale.

Iki šiol svarbiausiomis, žvelgiant į populiarumą, lygos rungtynėmis Europoje buvo Ispanijos „El Clasico“ dvikova tarp „Barcelona“ ir Madrido „Real“ klubų, tačiau šį vardą yra pasiryžę perimti laipsniškai savo lygą tobulinantys vokiečiai.

„Borussia“ ir „Bayern“ klubų santykiai pastaruoju metu yra labai įtempti, o vakarykštė dvikova tą puikiai atspindėjo. Per mačą parodytos penkios geltonos kortelės ir viena raudona, po kurios „Borussia“ treneris vos nekibo į atlapus „Bayern“ sporto direktoriui Mathiasui Sammeriui.

Neseniai buvo paskelbta, kad po sezono „Borussia“ narys Mario Götze persikels į „Bayern“. Tai išgirdę sirgaliai degino futbolininko marškinėlius, o vakarykštėse rungtynėse jį pasitiko su plakatu „Pinigų vaikymasis parodo, koks esi širdyje. Atsiknisk, Götze!”.

Senas stereotipas teigia, kad vokiečiai vienuolikos metrų baudinius muša geriausiai iš visų, tačiau net keturis įvarčius pusfinalyje į Madrido „Real“ vartus siuntęs Robertas Lewandowskis vakar šansu išvesti komandą į priekį nuo vienuolikos metrų atžymos nepasinaudojo.

Kalbėdami apie vienuolikos metrų baudinius negalima neprisiminti praėjusio sezono. „Bayern“, kuriam didžioji dalis futbolo pasaulio prognozavo pergalę Čempionų lygos finale pralaimėjo Londono „Chelsea“ ekipai. Savo aikštėje ir būtent po vienuolikos metrų baudinių.

R.Lewandowskis vakar nerealizavo 11 metrų baudinio | AP/Scanpix nuotr.

Šiemet Čempionų lygos finalas pirmą kartą bus vokiškas, tačiau ir vėl su anglišku akcentu, nes mačas vyks Londono „Wembley“ stadione. Ir vėl didžioji dalis futbolo pasaulio pergalę prognozuoja „Bayern“ ekipai, tačiau kamuolys apvalus...

Aišku, galima žiūrėti į skaičius. 2013 metais „Bayern“ ekipai vakarykštės rungtynės buvo vos antrasis mačas, kurio komanda nelaimėjo. Pirmasis, priminsime, tai pralaimėjimas Londono „Arsenal“ klubui Čempionų lygos ketvirtfinalyje.

Visgi, jei „Bayern“ klubas turi puikią statistiką žaisdamas prieš visus, tai „Borussia“ gali pasigirti rezultatais prieš „Bayern“, kas šiuo metu yra pats svarbiausias faktorius. Per paskutines tarpusavio dvikovas „Borussia“ patyrė vos du pralaimėjimus.

„Borussia“ sugeba pasipriešinti „Bayern“ klubui | AFP/Scanpix nuotr.

Taigi, grįžtant prie temos apie svarbiausias Europoje rungtynes galime konstatuoti, kad Vokietijos nacionaliniu derbiu vadinama „Borussia“ ir „Bayern“ dvikova šiuo metu yra numeris vienas mūsų žemyne, tačiau ar ši akistata pranoks „El Clasico“? Įvarčio.net nuomonė – ne. Bent jau per ateinančius keletą metų.


Šiame straipsnyje: BayernBorussiaVokietijos lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių