Quantcast

EJOF: per žingsnį nuo medalių

  • Teksto dydis:

Tbilisio dziudo akademijoje vykusių varžybų svorio kategorijoje iki 90 kg Antanas Kmieliauskas pirmoje kovoje susitiko su Vokietijos atstovu Vladislavu Gavrilovu. Kova nebuvo lengva, tačiau keturias minutes trunkančiai akistatai įpusėjus, Antanas vieną po kito atliko du metimus ir dvikovą užbaigė pergale.

Kitoje kovoje Antanas ant tatamio išėjo kartu su olandu Simeonu Catharina. Likus 11 sek. iki pabaigos nei vienas kovotojas neturėjo taško, o Antano sąskaitoje jau buvo trys baudos taškai. Teisėjas nusprendė pergalę skirti lietuvio varžovui. Vėliau olandas iškovojo pergalę prieš šveicarą Lucą Bryaną Heitzą ir suteikė šansą Antanui varžytis toliau.

Pirmoje paguodos dvikovoje Antanas susitiko su olando nugalėtu šveicaru L.B.Heitzu ir kiek daugiau nei po minutės, kai imtis buvo likusios 2 min. 51 sek., aidint į salę susirinkusių lietuvių ovacijoms buvo paskelbtas nugalėtoju ir gavo progą rungtis toliau.

Kitas Antano varžovas buvo Izraelio sportininkas Almogas Louzounas. Lietuvis užtikrintai įveikė priešininką ir stojo į lemiamą kovą dėl bronzos medalio su ukrainiečiu Oleksijumi Babenka. Deja, ukrainietis buvo stipresnis ir medalis atiteko jam.

Sunkiasvoris Aleksas Molodeckis (per 90 kg) varžybas iš karto pradėjo šešioliktuke ir ėmėsi su bulgaru Ventsislavu Hristovu. Iš pradžių atrodęs nepajudinamas lyg uola Aleksas turėjo gerokai pakovoti dėl pergalės. Abu dziudo imtynininkai rinko baudos taškus. Bulgarui teisėjas jų skyrė 3, Aleksui – 2. Visą laiką atidžiai klausęs trenerio patarimų Aleksas likus minutei iki pabaigos pelnė pirmąjį tašką, o kovos pabaigoje pelnė antrąjį ir laimėjo.

Antroje kovoje Aleksas turėjo pripažinti austro Stephano Hegyi pranašumą - akistata baigėsi jau po minutės. Tačiau Aleksas turėjo dar vieną šansą – paguodos kovą, kurioje susitiko su prancūzu Tanou Keita. Varžovą iš Pracūzijos Aleksas įveikė greitai, kiek daugiau nei po minutės ir žengė žingsnį medalio link – stojo į mūšį dėl bronzos su baltarusiu Jagoru Kucharenka. Deja, kovos pradžioje tvirtai laikęsis lietuvis turėjo pripažinti varžovo pranašumą ir pasirodymą festivalyje baigė nepelnęs apdovanojimo.

Lengvaatletė Lina Surgėlaitė finale pasirodė geriau negu kvalifikacijoje. Ietį sportininkė numetė 42,63 m (kvalifikacijoje – 40,78 m) ir užėmė 10-ąją vietą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių