Quantcast

E. Valavičiaus varžovui – nokauto grėsmė

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Amerikos Valstijose įsikūręs Egidijus Valavičius pažadėjo atvykti į Klaipėdos „Švyturio" areną, kad grandioziniame turnyre „Big fight“ surengtų paskutinę kovą gimtojoje šalyje.
Keletą kartų didžiajame Japonijos kovų ringe dalyvavęs ir skambių pergalių pasiekęs atletas skaičiuoja dienas iki kelionės į Lietuvą.

„Nekantriai laukiu gruodžio 5-osios, – tvirtino E.Valavičius, – kai vėl galėsiu pasirodyti Lietuvos publikai. Tai bus mano paskutinė kova Lietuvoje. Tad norėsiu žūtbūt išplėšti pergalę. Dėl šio tikslo intensyviai rengiuosi.“

Keliskart pasaulio bušido čempionas ir nuolatinis kovų be taisyklių dalyvis kasdien treniruojasi po du kartus.

E.Valavičius pagal MMA taisykles varžysis su ukrainiečiu Jurijumi Gorbenka. Tai bus „Big fight“  turnyro pagrindinė dvikova.

Pagal MMA kovų taisykles E.Valavičius varžėsi 38 sykius. 27 susitikimai baigėsi jo pergale, iš jų 16 – nokautais.

– Egidijau, turbūt ir Klaipėdos publiką stengsitės pradžiuginti pergale nokautu?

– Pergalės nokautu – pačios saldžiausios, tačiau tai padaryti ne visada pavyksta. Svarbiausia – nusiteikimas ir noras. O man šiuo metu to tikrai netrūksta. Dvikovai Klaipėdoje rengiuosi labai atsakingai. Klausau savo trenerių, asistentų nurodymų, patarimų. Krūviai vis didėja, nes iki turnyro privalau pasiekti optimalią sportinę formą.

– Šiuo metu esate įsikūręs Čikagoje. Kokios ten treniruočių ir gyvenimo sąlygos?

– Amerikoje yra idealios sąlygos kelti meistriškumą. Užatlantėje treniruojasi aukščiausio lygio pasaulio žvaigždės. Aš pats ne kartą turnyrams kaupiau jėgas Kalifornijoje. Šioje valstijoje yra rengiamos stovyklos, jose dirba būriai asistentų, apstu treniruočių partnerių. Be to, ten palankus ir klimatas – nuolat šilta. Tiesiog nereikia dėl nieko sukti galvos, sportuoji ir tiek. Pastaruoju metu turnyrui Klaipėdoje rengiuosi Čikagoje. Nes čia yra mano treneriai. Į treniruotes tenka vykti apie valandą. Kadangi sportuoju du kartus per dieną, tai vien kelionėms sugaištu apie keturias valandas. Aš dėl to nesuku galvos, nes jau esu įpratęs. Amerika – ne Lietuva, čia atstumai visai kitokie. Esu išmaišęs beveik visą Ameriką, dalyvavau įvairiuose turnyruose. Čia lygis – itin aukštas. Kas sportuoja Lietuvoje ir nėra to bandęs, – sunkiai įsivaizduoja.

– Kokia jūsų pergalė pati maloniausia?

– Labiausiai įsiminė Japonijoje iškovotos pergalės. Neapsakomas jausmas kautis kovotojų sostine vadinamoje Japonijoje. Ten tvyrojusios atmosferos neįmanoma apsakyti žodžiais: minios žiūrovų, mirga šviesos, sukuriamas tikras šou. Išeinant į ringą, kūnu bėgioja šiurpuliai, adrenalinas veržiasi per kraštus. Pamenu, kai pirmą kartą kilau į Japonijos ringą ir pamačiau tas šviesas, kėdes ir kitus vaizdus, kuriuos vaikystėje matydavau per televiziją, net akimirką pamąsčiau, kad aš tiesiog sapnuoju. Emocijos užvaldė visą kūną. Dėl panašių akimirkų verta sportuoti, aukoti savo laisvalaikį ir siekti užsibrėžtų tikslų.

19 val. prasidėsiančiame turnyre varžysis kovinio sporto žvaigždės. Planuojama surengti 12 mačų pagal K-1, MMA, muaitai (Tailando bokso) ir bokso taisykles.
Meistriškumą demonstruos Armėnijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Čekijos, Norvegijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos atletai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rick

rick portretas
Na ką gi, tenka palinkėti tiktai sėkmės Lietuvos žemelėje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių