Quantcast

E. Riabko Pasaulio čempionate išlieka geriausiųjų trejetuke

  • Teksto dydis:

Norvegijos Tonsbergo mieste savaitgalį tęsėsi 2018 metų Pasaulio „Formulės-2” čempionatas, kuriame varžosi ir vienintelis Lietuvos atstovas Edgaras Riabko.

Nors šis etapas kauniečiui ir nebuvo sėkmingas, jam bendroje įskaitoje pavyko išsaugoti vietą geriausiųjų trejetuke.

Trasa lyg užkeikta

Šiemet pilotus Norvegijos GP pasitiko modifikuota trasa.

„Trasa yra šiek tiek pasikeitusi. Tonsberge gan mažai vietos. Anksčiau trasoje maksimaliai tilpdavo 16 dalyvių, o dabar šį buvo užsiregistravę virš 30 dalyvių, todėl Norvegijoje buvo kiek prailginta trasa”, - sako kaunietis.

E. Riabko neslepia, kad trasa Norvegijoje nėra jo mėgstamiausia.

„Iš tiesų ši trasa man labai nepatiko. Tiksliau sakant, man ten labai nesisekė. Prieš trejus metus sugedo motoras, kitą kartą nepasisekė kvalifikacijoje, teko per bangas kapanotis. Man ta vieta nėra miela širdžiai, tačiau situaciją vertinu kaip profesionalus sportininkas – jei nori būti čempionu, reikia laimėti visur. Todėl man tai iššūkis ir norisi pagaliau šioje trasoje užimti aukštą vietą“, - sako E. Riabko, pernai Norvegijoje finišavęs 10-as.

Šį kartą Norvegijos GP pradžia susiklostė labai sėkmingai ir kvalifikacijoje E. Riabko iškovojo trečiąją vietą.

„Treniruotėse bandėme sraigtus ir buvome tik 12-i, tačiau tam ir skirtos treniruotės. Jaučiau, kad dar turiu rezervų ir patekau į paskutinę kvalifikacijos dalį. Reikia pripažinti, kad lemiamoje dalyje padariau porą klaidelių, galėjau būti antras. Plaukiau ant ribos ir užėmiau trečią vietą“, - po kvalifikacijos teigė E. Riabko.

Sekmadienį po starto lietuvis išlaikė trečiąją poziciją, tačiau už E. Riabko susidūrė formulės ir lenktynės buvo sustabdytos.

Po pakartotinio starto kaunietis ir toliau stabiliai plaukė trečioje pozicijoje, tačiau įveikus 9 ratus praėjo strigti formulės variklis, tad E. Riabko buvo priverstas pasukti į techninio aptarnavimo zoną bei baigti lenktynes.

Bendroje įskaitoje po trijų etapų Lietuvos pilotas su 15 taškų užima trečiąją vietą.

Lyderio pozicijas dar labiau sustiprino italas Alberto Comparato laimėjęs čempionate jau antrąjį etapą (40 tšk.). Į antrą vietą bendroje įskaitoje pakilo norvegas Tobias Munthe-Kaasas (22 tšk.).

Šiemet Pasaulio F2 čempionatą sudaro penki etapai – po Kauno, Danijos ir Norvegijos kitas etapas vyks Portugalijoje, o čempionatas finišuos Šri Lankoje.

Po Norvegijos – į Zarasus

Po Pasaulio čempionato etapo Norvegijoje geriausi Europos pilotai pasuks į Zarasus. 

Zaraso ežere rugpjūčio 18-19 dienomis vyks „Formulės 2 Hegelmann Europos čempionatas“. Planuojama, kad į Zarasus atvyks daugiau nei 20 stipriausių Senojo žemyno pilotų.

Varžybose 200 km/val. greičiu skries ir vienintelis Lietuvos atstovas E. Riabko.

Praėjusiais metais Kupiškyje vykusiame Europos čempionate kaunietis po itin atkaklios kovos galutinėje įskaitoje užėmė antrąją vietą bei iškovojo sidabro medalį.

Jei pasaulio čempionatas susideda iš kelių etapų, tai Zarasuose Europos čempionas paaiškės per dvi dienas. Zaraso ežere vyks net ketverios įskaitinės lenktynės po 20 ratų – po dvi varžybas šeštadienį (rugpjūčio 18 dieną), bei dvejos varžybos sekmadienį (rugpjūčio 19 dieną).

Su E. Riabko varžysis pilotai iš Portugalijos, Ispanijos, Anglijos, Vokietijos, Austrijos, Italijos, Rusijos, Latvijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos.

„Formulės 2“ lenktynės Zarasuose vyko 2015 ir 2016 metais. Po pertraukos į Zaraso ežerą sugrįžtančias formules pasitiks ir kitokia trasa.

Nematytas parasparnių pasirodymas

Tarp „Formulės-2“ plaukimų, žiūrovai bus kviečiami pakelti akis į dangų. Kartu su „Formulės-2

Hegelmann Europos čempionatu“ vyks ir oro šventė – Parasparnių tikslaus nusileidimo varžybos bei parodomoji programa.

Žiūrovai turės galimybę išvysti dar nematytas programas - akrobatines figūras atliekančių parasparnių pasirodymą. Toks pasirodymas dėl saugumo reikalavimų galimas tik virš vandens.

Taip pat esant tinkamoms oro sąlygoms bus atliekamas parasparnio šuolis iš oro baliono bei parašiutininkų šuolis iš oro baliono.

Jau nuo penktadienio (rugpjūčio 17 dienos) žiūrovai galės įsikurti Zaraso ežero saloje, kur bus įrengtas kempingas – iš čia puikiai matysis varžybų trasa.

Taip pat veiks įvairios pramogos bei vandens parkas: vandens batutai, vandenlenčių trasa.

Taip pat žiūrovai turės galimybę išbandyti vandens motociklus ir net patį „Formulės 2“ bolidą. Dviejų vietų formulė specialiai sukurta žiūrovams, norintiems pasikrauti adrenalino bei pajusti perkrovas, kurias jaučia formulių pilotai. Žiūrovai bus plukdomi ta pačia trasa, kuria vyks „Formulės-2“ lenktynės.

Šeštadienį po „Formulės 2” ir parasparnių varžybų šventė tęsis iki vidurnakčio. Beje, tą patį savaitgalį Zarasuose vyks ir miesto dienos.

Nuo sekmadienio ryto virš Zaraso ežero vėl vyks parasparnių varžybos bei „Formulės 2” treniruotės. Sekmadienį paskutinės dvejos lenktynės numatytos 14 ir 16 valandomis. Po visų ketverių lenktynių bus sumuojami trys geriausi kiekvieno lenktynininko plaukimai bei paaiškės Europos čempionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių