Quantcast

„Dragūnas“ pretenduoja žaisti Čempionų lygoje

  • Teksto dydis:

Trečiadienį baigėsi registracija į Europos taurių turnyrus kitam sezonui. „Dragūnas“ pateikė paraišką dalyvauti EHF Čempionų lygos atrankos varžybų kvalifikaciniame etape.

Klaipėdiečiai teisę bandyti laimę gavo iškovoję Lietuvos čempionų titulą – tik stipriausios Europos šalių komandos gali pretenduoti varžytis Čempionų lygoje.

Iš viso norą dalyvauti pareiškė net 43 klubai iš 26 šalių. Tuo tarpu vietų čempionate – 28. Šiuo metu vyksta klubų pateiktų paraiškų vertinimas.

EHF atstovai pažymi, kad tik penkių šalių čempionai nusprendė neteikti paraiškų – belgai, čekai, graikai, islandai ir serbai. Be 24 klubų, kurie registruoti kandidatais (remiantis EHF reitingais), prašymus pateikė 15 komandų iš šalių, kurios jau turi bent vieną klubą, besivaržantį Čempionų lygoje, bei 4 klubai iš šalių, neturinčių nė vieno klubo šiame čempionate: Polva „Serviti“ (Estija), „Maccabi Srugo Rishon Lezion“ (Izraelis), Klaipėdos „Dragūnas“ (Lietuva) ir HB „Esch“ (Liuksemburgas).

Klubai, kurie gaus teisę varžytis Čempionų lygoje, paaiškės jau šį šeštadienį, birželio 24 d. Jeigu „Dragūnui“ Fortūna nenusišypsos, klaipėdiečiai, kaip ir ankstesniais metais, varžysis antroje pagal pajėgumą taurėje – EHF taurės varžybose.

Lietuvos rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas džiaugėsi, kad Klaipėdos ekipa bandys patekti į tokio lygio čempionatą.

„Dragūno“ bandymas patekti į Čempionų lygos varžybas – pozityvus dalykas. Tik klaipėdiečiams turbūt bus sunku  prasimušti į stipriausiąją pasaulio lygą, nes Lietuvos vyrų klubų reitingas yra nukritęs į neregėtas žemumas, t. y. užimame 38 vietą iš 40 reitinguotų Europos šalių. Tai įvyko dėl to, kad mūsų klubai vengė dalyvauti Europos taurėse“, – rankinis.lt sakė M. Astrauskas.

Pasak „Dragūno“ vyriausiojo trenerio Artūro Juškėno, pateikta paraiška yra naujas rimtas iššūkis komandai.

„Prieš 8 ar 9 metus mums iššūkis buvo laimėti Lietuvos čempionatą. Dabar norime kilti į naują lygį ir ieškome naujų iššūkių. Ko gero, tikimybė, kad mums bus leista dalyvauti Čempionų lygoje, yra nedidelė, tačiau vien tai, kad išdrįsome pateikti paraišką, yra didelis žingsnis link to aukštesnio lygio. Taip, tarptautinis Lietuvos klubų reitingas yra žemas, nes mes vieninteliai mėginame jį pakelti. Manau, kad jeigu pateksime į Čempionų lygą, reitingas pakils“, – atviravo A. Juškėnas.

Jeigu Klaipėdos miesto komandai pavyks peržengti atrankos barjerą, lietuviai gaus žaisti gerokai daugiau tarptautinių rungtynių. Pasak A. Juškėno, vyrų rinktinės žaidimas įrodė, kad tarptautinės rungtynės yra itin reikalingos norint tobulėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių