Quantcast

„Dragūnas“ ir „Granitas – Karys“ išplėšė kelialapius į „Cbet“ LRF taurės finalą

  • Teksto dydis:

Alytuje vykstančiose „Cbet“ LRF taurės finalinio ketverto varžybose vyrų pusfinaliai buvo itin dramatiški. Nors abi kovas laimėjo išankstiniai favoritai, tačiau tiek Klaipėdos „Dragūnas“, tiek Kauno „Granitas – Karys“ turėjo daug vargo.

Pirmasis pusfinalis vyko tarp Vilniaus „Šviesos“ ir Klaipėdos „Dragūno“ ekipų. Nors kol kas visus šio sezono tarpusavio susitikimus buvo laimėjęs „Dragūnas“, tačiau čia pergalę jie išplėšė tik paskutiniosiomis rungtynių sekundėmis.

Be traumuotų Luko Juškėno ir Luko Simėno žaidę klaipėdiečiai rungtynes pradėjo užtikrintai ir didžiąją pirmojo kėlinio dalį jie buvo priekyje. 22 – ąją rungtynių minutę „Dragūno“ persvara siekė net 5 įvarčius (12:7), tačiau per likusį laiką Lietuvos čempionai pelnė tik vieną įvartį ir prieš ilgąją pertrauką turėjo minimalų pranašumą (13:12).

Antrajame kėlinyje vyko tikras abiejų ekipų nervų karas: 40 – ąją susitikimo minutę nervinės įtampos neatlaikė vienas „Šviesos“ lyderių Tomas Bernatavičius ir itin šiurkščiai sustabdė greitą „Dragūno“ ataką. Žaidėjui buvo parodyta mėlyna kortelė, o jo ekipa įkrito į duobę: „Dragūnas“ pirmavo 22:16. Net ir po šio šalto dušo Vilniaus klubas nepalūžo ir pačioje rungtynių pabaigoje išlygino rezultatą (26:26). Paskutiniosios „Dragūno“ atakos didvyriu tapo Žanas Gabrielius Virbauskas, kuris paskutinėmis sekundėmis pasiuntė kamuolį į vartus ir išplėšė savo klubui pergalę 27:26.

Klaipėdos „Dragūnas“: Laurynas Palevičius, Lukas Vanagas po 7, Žanas Gabrielius Virbauskas 6, Karolis Bliuvas, Gintaras Cibulskis ir Laurynas Simonavičius po 2.

Vilniaus „Šviesa“: Valdas Drabavičius 8, Tomas Bernatavičius 6, Karolis Antanavičius 5, Artūras Švilpa, Dovydas Jurašius ir Laurynas Pacevičius po 2.

Kitame pusfinalyje intrigos taipogi netrūko. Šį sezoną neklumpanti Kauno „Granito – Kario“ ekipa susitiko su finalo ketverto šeimininkais Alytaus rankininkais.

Visas pirmasis rungtynių kėlinys klostėsi įvartis į įvartį ir tik pačioje pirmosios dalies pabaigoje kauniečiams pavyko įgyti trapų dviejų įvarčių pranašumą (13:11). Gausiai savų sirgalių palaikoma Alytaus komanda antrojo kėlinio pradžioje buvo išsiveržusi į priekį (20:18), tačiau Vaido Drevinsko ir Mindaugo Urbono tikslūs metimai vėl grąžino iniciatyva kauniečiams. „Granitas – Karys“ drausmingai sužaidė rungtynių pabaigą ir šventė pergalę rezultatu 28:26.

„Cbet“ LRF taurės finalas sekmadienį Alytuje įvyks 15:30 val. Jame susitiks titulą ginantis Klaipėdos „Dragūnas“ ir šiuo metu lygoje pirmaujantys Kauno „Granito – Kario“ rankininkai.

Kauno „Granitas – Karys“: Mindaugas Urbonas 7, Modestas Štarolis 5, Vaidas Drevinskas ir Mindaugas Barzdenis po 4, Paulius Šarkauskas ir Karolis Grigas po 3.

Alytaus „Varsa – Stronglasas“:  Žygimantas Micevičius 8, Gintautas Adamkevičius ir Rokas Lastauskas po 5, Aurelijus Sabonis ir Remigijus Čepulis po 3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių