Quantcast

Didžiulius skausmus kentėjusi klaipėdietė rado išeitį

  • Teksto dydis:

Kiekvienas žmogus nori būti sveikas ir puikiai jaustis, tik retas susimąsto, kad tam reikia skirti savo laiko ir pastangų. Ilgai delsiant, maži negalavimai tik didėja, o nemalonūs skausmai kaklo, nugaros ar juosmens srityse vis stiprėja. Taip nutiko ir klaipėdietei Liubovei Stanišauskienei (59 m.). Prireikė net dvejų metų, kol moteris pasiryžo atvykti į sveikatingumo klubą „Apelsinas“, tačiau ne be reikalo sakoma – geriau vėliau negu niekada. Šiandien Liubovė gyvena daug sveikesnį ir laimingesnį gyvenimą be skausmų.

Mankštinosi netaisyklingai

Dėl stiprių nugaros skausmų Liubovė kreipėsi į gydytojus, o po reabilitacijos medicinos centre specialistai patarė toliau tęsti kineziterapines mankštas.

„Devynerius metus prižiūrėjau sergančias mamą ir tetą, slaugiau ir kilnojau ligones, todėl nugarai teko didelis krūvis. Taip pat jau 30 metų esu mezgėja – tai didžiausias mano pomėgis, tačiau užsiimdama mezgimu daug sėdžiu, esu įsitempusi, mažai judu. Toks gyvenimo būdas atsiliepė sveikatai: dėl nepakeliamų skausmų teko eiti pas gydytojus. Jie man skyrė reabilitaciją, tačiau to neužteko ir reikėjo toliau tęsti gydomąsias mankštas bei kreiptis į kineziterapeutus“, – pasakojo L.Stanišauskienė.

Tuomet moteris nepaklausė gydytojų rekomendacijų ir nusprendė savarankiškai sportuoti namuose.

Kaip teigia Liubovė, tai tik pablogino jos būklę: „Po reabilitacijos atrodė, kad išmokau visus reikalingus pratimus ir galiu pati mankštintis namuose. Man buvo gaila pinigų sporto klubui, labai bijojau skausmų, o namie, žinoma, visus pratimus dariau neteisingai, todėl sveikata ne gerėjo, o tik blogėjo.“

Padėti gali kineziterapeutai

Apie sveikatingumo klube „Apelsinas“ rengiamas atvirų durų dienas Liubovė išgirdo per radiją, atvyko pasikonsultuoti, pabandė ir liko sportuoti iki šiol.

„Neapsakomai džiaugiuosi, kad nusprendžiau apsilankyti „Apelsine“. Lyg žinodama iš karto priėjau prie klube dirbančios trenerės – kineziterapeutės Viktorijos. Ji mane išklausė ir suprato problemas, tad pasirinkau pradėti sportuoti būtent su šia trenere“, – prisiminė Liubovė.

Trenerė Viktorija Mosejeva turi 13 metų patirtį kineziterapijos srityje, veda stuburo ir sąnarių mankštas.

„Apelsine“ dirbanti specialistė pabrėžia: „Svarbiausia sportuoti su profesionalų priežiūra. Kineziterapinė mankšta turi gydomąjį poveikį: pašalina skausmus, gerina laikyseną, didina sąnarių lankstumą, stiprina raumenis ir bendrą fizinę būklę, padeda atsikratyti streso ir įtampos, todėl svarbu pratimus atlikti taisyklingai.“

„SMART“ sistemos nauda

„Apelsine“ Liubovei pirmiausia buvo atlikta „SMART“ diagnostika, kurios metu buvo ištirta ir įvertinta moters fizinė būklė, kūno judesių funkcijos, laikysenos įpročiai, širdies ir kraujagyslių sistemos būklė.

„Prieš sudarydami treniruočių programą, atlikome „SMART“ testą ir išsiaiškinome visas Liubovės problemas, išsikėlėme užduotis ir tikslus tam, kad įgyvendintume moters lūkesčius ir pasiektume geriausių rezultatų“, – sakė V.Mosejeva.

Klaipėdietė įsigijo „SMART“ programos paketą „Sveika nugara“ ir pradėjo savo kelią sveikesnio gyvenimo link.

„Mano fizinė būklė buvo tikrai tragiška, net pakelti rankų be skausmo negalėjau, jaučiausi tarsi ištižusi. Sunku buvo ištiesti nugarą, suvesti mentis, atlikti paprastus pratimus su lazda, o ką jau kalbėti apie didesnį fizinį krūvį. Negalėjau nieko daryti – nei ilgai sėdėti, nei stovėti – nes labai skaudėjo“, – pasakojo L.Stanišauskienė.

Šiandien Liubovė gali palyginti, kaip buvo anksčiau ir kokią naudą jai suteikė sportas „Apelsino“ klube.

„Iš pradžių ant dviračio daugiau nei 5 minučių neištverdavau, dabar galiu minti tol, kol atsibosta. Džiaugiuosi, kad galiu ilgiau vaikščioti lauke ir nejausti skausmo. Pagerėjo mano laikysena, pasikeitė eisena, jaučiuosi tvirtesnė ir daug geresnės nuotaikos!“, – sėkmingais rezultatais dalijosi klaipėdietė.

Be skausmų gyvenimas geresnis

Kaip teigia „Apelsino“ specialistė Viktorija, visų norimų rezultatų Liubovė pasiekė per pusę metų, savo nuolatinėmis pastangomis.

„Liubovė labai bijojo sportuoti dėl stipraus skausmo, jai reikėjo profesionalios pagalbos ir paaiškinimų, kas vyksta moters kūne, kur ir kodėl turi skaudėti. Pradėjome nuo lengviausių pratimų ir pamažu didinome krūvį, pridėjome naujų pratimų ištvermei ir stabilizacijai didinti. Šiandien Liubovės fizinė būklė daug geresnė: sustiprinome raumenis, reikiamose vietose juos ištempėme, kitur raumenis atpalaidavome, padidėjo sąnarių lankstumas, nugara tapo tiesesnė. Moteris nebebijo atlikti pratimų, nejaučia skausmų, išmoko teisingai sportuoti savarankiškai, ateina į stuburo ir sąnarių mankštos grupinius užsiėmimus“, – kalbėjo trenerė Viktorija.

Radusi būdą, kaip atsikratyti kankinančių skausmų ir pagerinti savo gyvenimo kokybę, L.Stanišauskienė tvirtino, kad dabar visiems nori sušukti: „Lėkit į sporto salę!“.

Moteris ryžtingai teigia, kad būtina prižiūrėti savo kūną, o geriausia dovana, kokią gali gauti, tapo ne daiktai, bet abonementas į sporto klubą.

Informacija

Sveikatingumo klubuose „Apelsinas“ dirba profesionalūs kineziterapeutai, kurie atlikę „SMART“ diagnostiką išsiaiškins jūsų problemas. Daugiau informacijos rasite internetinėje svetainėje www.apelsinas.lt, atvykę į artimiausią klubą „Apelsinas“ arba telefonu (8 46) 259 922.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių