Quantcast

Jachtos „Cool Water“ įgula apgynė Kuršių marių regatos čempionės vardą

  • Teksto dydis:

Savaitgalį finišavusioje Kuršių marių regatoje jachtos „Cool Water“ (kpt. Raimondas Šiugždinis) įgula paskutinio etapo metu aplenkė lyg tol kovoje dėl Didžiosios regatos taurės lyderiavusią estų įgulą „Katarina Jee“ (kpt. Mart Tamm). Ši dėl techninio gedimo iš distancijos pasitraukė anksčiau. „Cool Water“ įgula pripažinta ir absoliučiai greičiausia šių metų regatos jachta.

Prieš paskutinįjį, Neringos, etapą estus „Katarina Jee“ ir lietuvių įgulą „Cool Water“ skyrė vos 2,5 minutės. Prieš šio etapo startą R. Šiugždinis teigė, jog lenktynių baigtį prognozuoti sunku, tačiau pergalei jiems būtų naudingesnis silpnas vėjas. Vis dėlto, šįkart intriguojančią estų ir lietuvių įgulų kovą nutraukė netikėtas techninis gedimas jachtoje „Katarina Jee“. Nutrūkus pagrindinės burės valdymui svarbiai virvei, ši įgula buvo priversta pasitraukti iš distancijos jos nepabaigusi.

„Varžybos prasidėjo prie labai labai silpno vėjo ir po kelių valandų laukimo (startai buvo atidėti dėl per silpno vėjo), tad nervinė įtampa buvo. Kadangi šitos lenktynės turėjo lemti rezultatą perskaičiuoto laiko įskaitoje, mums būtinai reikėjo, kad jos įvyktų. Mes jį pradėjom sėkmingai, bet distancijos eigoje sužinojom, kad pagrindiniams mūsų konkurentams – jachtai „Katerina Jee“ iš Estijos – nutrūko virvė, laikanti pagrindę burę ir jie negalėjo tęsti lenktynių. Tai mums palengvino rezultatą, bet vis tiek kovojom iki galo“, – teigė jachtos „Cool Water“ kapitonas R. Šiugždinis.

Tiek „Katarina Jee“, tiek „Cool Water“ iškovojo pirmąsias vietas savo jachtų grupėse. „Cool Water“ įgula taip pat buvo pirma ir absoliučiai greičiausios jachtos įskaitoje. Praėjusiais metais ši įgula lygiai taip pat susirinko visas tris jiems galimas regatos įskaitų pirmąsias vietas.

Mažoji regatos taurė atiteko jachtos „Tango“ (kpt. Aidas Narbutas) įgulai, kuri visuose 6 regatos etapuose savo grupėje finišavo pirma, o bendroje mažosios regatos taurės įskatoje artimiausią konkurentą – jachtos „Xxs“ (kpt. Dominykas Kneižys) įgulą, aplenkė beveik 33 minutes.

Šiais metais regatoje besivaržiusios įgulos kovojo ne tik dėl taurių, tačiau ir dėl 10 tūkstančių eurų prizinio fondo. Šį fondą, kaip tęstinį projektą, Lietuvos buriuotojų sąjunga įsteigė drauge su Neringos savivaldybe tam, kad į regatą pavyktų pavyktų pritraukti daugiau stiprių buriuotojų iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos bei kitų valstybių.

Klubinę regatos taurę, turinčią Algirdo Mykolo Brazausko vardą ir teikiamą daugiausiai pergalių pasiekusiam klubui, iškovojo Klaipėdos „Žalgirio“ klubas. Tai pirmas kartas po 6 metų, kai ši taurė atitinka ne Vilniaus jachtklubui.

Apdovanojimų ceremonijos metu nugalėtojams taip pat buvo įteikti regatos draugų banko „Swedbank“, įmonės „ACC Distribution“ atstovaujamo ženklo „ASUS“ ir „Bliz“ prizai. Uždarymo ceremoniją vainikavo grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertas.

Kuršių marių regatos rezultatai:

Didžioji Kuršių marių regatos taurė (greičiausia jachta pagal perskaičiuotą laiką A distancijoje)

1. COOL WATER (R. Šiugždinis)

2. KETURI VĖJAI (A. Janulionis)

3. ESOX (R. Stropus)

Mažoji Kuršių marių regatos taurė (greičiausia jachta pagal perskaičiuotą laiką B distancijoje)

1. TANGO (A. Narbutas)

2. Xxs (D. Kneižys)

3. IDEFIX (T. Barakauskas)

Absoliučiai greičiausios jachtos taurė (greičiausia jachta pagal tikrąjį laiką)

1. COOL WATER (R. Šiugždinis)

2. EXTRA BRUT (A. Alexeevas)

3. KETURI VĖJAI (A. Janulionis)

Rezultatai jachtų grupėse:

1 grupė – RS-280

1. RAGANOSIS (S. Pajarskas)

2. BARTA (D. Juškevičius)

3. HORNAS (Š. Abraitis)

2 grupė – X-35

1. COOL WATER (R. Šiugždinis)

2. KETURI VĖJAI (A. Janulionis)

3. EXTREME (A. Žižys)

3 grupė - 1-ORC-RC

1. KATARINA JEE (M. Tammas)

2. ESOX (R. Stropus)

3. EXTRA BRUT (A. Alexeevas)

4 grupė – 2-ORC-RC

1. BELONE (T. Niparas)

2. WHITE WHALE (J. Maseiva)

3. TORA-HEGELMANN TRANSPORTE (T. Jurgelevičius)

5 grupė – 2-ORC-C

1. XXS (D. Kneižys)

2. IDEFIX (T. Barakauskas)

3. NERIJA (M. Petraitis)

6 grupė - 4-ORC

1. TANGO (A. Narbutas)

2. LIVINGSTONAS-CAPITAL GROUP (S. Šmatavičius)

3. ESMERALDA (M. Urbonavičius)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių