Quantcast

Dakaro finišas – su pagerintu rekordu

  • Teksto dydis:

Įveikus daugiau nei 9000 km, Lietuvos sportininkai šiandien pasiekė 15 dienų trukusių išgyvenimo varžybų finišą, kuriame juos galima buvo sveikinti su istoriniu rezultatu – dar nei vienas Baltijos šalių sportininkas automobilių kategorijoje Dakaro raliuose nebuvo pakilęs taip aukštai.

Pirminiais duomenimis, ralyje dalyvaujantiems mūsų tautiečiams pavyko išlaikyti užimtas vietas absoliučioje įskaitoje. A. Juknevičius ir Darius Vaičiulis absoliučioje įskaitoje liko 12-oje vietoje, Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas – 18-oje vietoje.

Paskutinis, keturioliktas greičio ruožas, vyko Kordobos apylinkėse – čia sportininkai turėjo įveikti 120 kilometrų klasikinio ralio varžybų keliais. Siekdami paįvairinti varžybas, jų organizatoriai sumąstė apsukti visą rikiuotę – anksčiausiai startavo tie, kurie dieną anksčiau finišavo vėliausiai, tad greitiems dalyviams teko atlikti daug lenkimų.

„Atrodo, paskutinis greičio ruožas turėjo būti lengviausias, bet atidavėm daug jėgų – visą laiką dulkėse važiavom, daug kibiriukų aplenkėm. Buvo sunku atsilaikyti prieš Mikko Hirvoneną, bet likome priekyje“, – finiše įspūdžius pasakojo V. Žala. Ralio lenktynininkas iš Suomijos M. Hirvonenas Dakaro ralyje liko 19-oje vietoje, nuo V. Žalos atsilikęs 7 minutėmis.

 

 

Apibendrinti visą 2018-ųjų Dakaro ralį Lietuvos lenktynininkui dar sunku – reikia laiko, kad smegenys viską suvirškintų. V. Žala tik pažymėjo, jog jubiliejinis 40-asis ralis buvo sunkus – užtenka vieną didelę klaidą padaryti, kad vėlyvas grįžimas į bivuaką virstų prastu poilsiu naktį ir klaidos tęstųsi kitą dieną.

„Dabar atvažiuoji ir nesupranti – baigėsi. Dvi savaites kasdien po kelis šimtus kilometrų, o rytoj jau niekur nebereikės važiuoti. Nelengvas šitas Dakaras buvo“, – trumpai pasakojo V. Žala.

Šiame ralyje finišą pasiekė visi keturi startavę komandų iš Lietuvos ekipažai.  Benediktas Vanagas su Sebastianu Rozwadowskiu, preliminariais duomenimis, liko 30-oje vietoje, o motociklininkas Balys Bardauskas – 81-oje.

Ponas Dakaras

Ponas Dakaras – tokią pravardę ant pečių nešioja net 13-a kartų sunkiausią pasaulio bekelės maratoną laimėjęs prancūzas Stepahnas Peterhanselis. Tačiau Lietuva, regis, turi savo misterį Dakarą – „CRAFT Bearings“ komandos pilotas A. Juknevičius šiandien sėkmingai pasiekė varžybų finišą ir jau trečią kartą pagerino Baltijos šalių rekordą Dakaro raliuose galutinėje įskaitoje užimdamas istorinę, 12-ą vietą.

Net devintą kartą savo karjeroje garsiajame ralio maratone startavęs A. Juknevičius kartu su šturmanu Dariumi Vaičiuliu šeštadienio popietę prikaustė prie kompiuterių ekranų tūkstančius lietuvių, pametusių galvą dėl Dakaro fenomeno.

„Labai sunkus Dakaras – visiems iki vieno ir mums tame tarpe. Kiekvienas finišas atneša vis naujus jausmus – pirmasis labiausiai įsirėžęs, svarbiausias, bet šis beveik niekuo nenusileidžia. Dar kartą įrodėme, kad mums lietuviams sunkumai yra pati geriausia aplinka atsiskleisti. Daugiau negu pusė mašinų nebaigė šito Dakaro, o mes pasiekėme savo tikslą. Visi lietuviai – aukščiau nei praėjusiais metais, manau, kad turime kuo didžiuotis“, – po finišo emocijų neslėpė A. Juknevičius. „Darius visą kelią mane stabdė, bet nenorėjau atiduoti tos 12-os vietos nors tu ką. Ir neatidavėm – atstovėjom už save – labai geras jausmas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm..

Hmm.. portretas
pritariu Jonui.Trumpiau sakant dirbt daugiau reikia ir ruoštis kruopščiau.Daryk išvadas vanagėli

Jonas buvo ir na

Jonas buvo ir na portretas
Nejaugi tam nelaimėliui pagirunui ir kitais metais leis cirką rodyti. Nejaugi nematai Vanage kad tavo era baigėsi.Ar pagalvoji kiek į tave sukiso lėšų.Ir koki rezultata parodei.Jeigu tokią mašiną kaip tavo būtų​ turėjęs Juknevičius būtume visi išsižioję nuo rezultato.Vartykle ir mašinų laužytojas bet ne vairuotojas esi.Mokykis iš Juknevičiaus.Bet kur tau savigarba neleis. Gėda ir bėda.Tavo rūpestis dabar kuo greičiau pakliūti į TV ir pamalti suda

Anonimas

Anonimas portretas
Vot pridurkai: Ralis vyksta Pietu Amerikoje, Argentinoje startavo o baige Afrikoje Senegalo sostineje Dakare. Ciudai piderasineje ziniasklaidoje. Yra P.Amerikos, Argentinos RALIS.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių