Quantcast

D. Jocius jau ruošia ginklus kitam sezonui

Po skaudžia avarija pasibaigusio paskutinio ralio Druskininkuose lenktynininkas Deividas Jocius jau sukioja automobilio vairą, kuria slaptus kito sezono planus ir netrukus ruošiasi pažerti nemažai naujienų. Šiek tiek paslapčių sutiko atskleisti ir dienraščio skaitytojams.

Jau vairuoja

Pastarajame Lietuvos automobilių ralio čempionate sudėtingą traumą patyręs lenktynininkas Deividas Jocius laiką jau leidžia prie automobilio vairo, tiesa, dar ne lenktyninio, tačiau dienraščiui prisipažino, kad visai netrukus jį galime pamatyti bandant ir lenktyninį bolidą, tačiau kokį, dar nesutiko atskleisti.

"Praėjus kelioms dienoms po operacijos jau bėgau krosą stadione – abi rankos dar buvo sugipsuotos, skaudėjo šonkaulius ir visus kaulus, tačiau pasiduoti nesirengiau ir nesirengiu, o dabar jau gyvenu ne tik dar aktyviau nei anksčiau sportuodamas, bet ir dėliodamas ateinančio sezono planus", – dienraščiui pasakojo vienas greičiausių Lietuvos ralio lenktynininkų.

Padėjo ir užsispyrimas

D.Jocius pripažįsta, kad ne vienas medikas buvo atsargus kalbėdamas apie sveikimo procesą (per avariją sportininkui buvo sulaužyti riešai, keturi rankų pirštai, išnarintas žastikaulis ir atplėštas nykštys besilaikant už vairo), tačiau užsispyrimas ir gera reabilitologų komanda padarė savo – D.Jocius jau valdo ir lenktyninio simuliatoriaus vairą.

Kaip anksčiau dienraščiui yra sakęs fizinio rengimo treneris Mindaugas Pocius, pagrindinė užduotis, kurią teks įgyvendinti tiek pačiam sportininkui, tiek ir su juo dirbantiems fizioterapeutams – grąžinti į rankas buvusią jėgą, kad sportininkas galėtų vėl sėkmingai valdyti automobilį.

Paklaustas apie ateinančio sezono planus, D.Jocius yra tikras, kad pirmajame LARČ etape – "Halls Winter Rally", jeigu tik toks dėl orų įvyks, jį ir šturmaną Donatą Zvicevičių žiūrovai tikrai išvys, tačiau kas laukia kitų varžybų?

Ambicingi planai

Praėjusių metų pradžioje D.Jocius buvo pirmas lietuvis po kelių dešimtmečių pertraukos startavęs Monte Karlo ralyje, taip pat puoselėjo ambicijas dalyvauti ir Meksiko ralyje už Atlanto, tačiau tam nerado tinkamo automobilio.

"Aš prisimenu, ką sakiau praėjusiais metais prieš išvažiuodamas į Monaką, ir tų žodžių neišsižadu – noras važiuoti bent keliuose Pasaulio ralio čempionato (WRC) etapuose niekur nedingo, tačiau visi tokie norai turi aiškią finansinę išraišką, tad kol nesame suformavę ateinančių metų komandos biudžeto ir dar nežinau, kaip po traumos seksis valdyti techniką, nenoriu piešti šakėmis ant vandens. Dar reikia šiek tiek palaukti, tačiau manau, kad iki didžiųjų metų švenčių pažersiu dar ne vieną naujieną", – nestokodamas geros nuotaikos kalbėjo D.Jocius.

Sumaitotas bolidas

Po avarijos LARČ finaliniame etape Druskininkuose nukentėjo ne tik patys sportininkai, buvo sumaitotas ir jų automobilis, tad dar vienas klausimas, kurį teko užduoti D.Jociui, neišvengiamai susijęs su sportiniu bolidu. Čia D.Jocius taip pat jau turi naujienų.

"Mano EVO IX buvęs variklis jau mechanikų rankose, kurie kuria "Ford Fiesta Proto". Vos tik automobilis jų bus išbandytas ir pastatytas ant ratų, sėsime su D.Zvicevičiumi ir važiuosime. Tad naujienų iš mūsų bus dar ne viena", – optimistiškai kalbėjo lenktynininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių