Quantcast

D. Gudzinevičiūtė: teliko sulaukti, kol Olimpinę dieną švęs visa Lietuva

  • Teksto dydis:

Panevėžyje įvyko neeilinė sporto šventė, pritraukusi net 28 tūkstančių žiūrovų ir dalyvių. Tai jau 70-tą kartą minima Olimpinė diena, kurios metu vyko Lietuvos mokyklų žaidynių finalai, o taip pat reginio dalyvių varžybos, bėgimai, sportiniai, edukaciniai bei muzikiniai užsiėmimai.

„Kiekvieną olimpinę dieną džiaugiamės, kad renginys dar labiau paaugo, kad susirinko dar daugiau žmonių, o jo organizacija tapo geresnė. Jeigu viskas taip ir toliau vyks, telieka sulaukti dienos, kuomet šią šventę kartu švęs visa Lietuva.

Tai buvo puiki diena ir už ją reikia padėkoti Panevėžio savivaldybei, kuri daug prisidėjo prie jos organizavimo. Tikimės, kad kitąmet, kai Olimpinė diena bus švenčiama Klaipėdoje, Panevėžys irgi atras, kaip paminėti šią dieną“, – TV laidoje „Lietuvos mokyklų žaidynės“ kalbėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovė Daina Gudzinevičiūtė.

Sportininkus palaikė tūkstančiai sirgalių

Olimpinės dienos dalyviai galėjo išbandyti net 76 dalyvio paso rungtis – nuo tokių tradicinių rungčių kaip tinklinis, plaukimas ar futbolas iki mažiau žinomų sporto šakų, tokių kaip bočia, orbitronas, lietuviškos ristynės ar šoudaunas. Iš viso dalyvio paso rungtis išbandė 14 tūkstančių žmonių.

Tuo pat metu renginio svečiai galėjo susirungti 9 nemokamose, 3 mokamose bei pamatyti 2 parodomąsias varžybas.

Olimpinė diena buvo svarbi ir Lietuvos mokyklų žaidynių sportininkams. Tądien vyko stalo teniso, kalnų dviračių kroso bei populiariausių mokyklų žaidynių sporto šakų: krepšinio ir kvadrato finalai. Viso finaluose kovėsi 500 moksleivių, o juos palaikė tūkstančiai sirgalių.

Vėliau finalininkai buvo vaišinami didžiuliu „Maxima“ tortu.

Reikia padėti augti talentams

„Renginys tikrai tobulėja – kasmet jis vis didesnis ir didesnis, ir vis daugiau mokinių nori dalyvauti Olimpinėje dienoje. Įsitraukdami į varžybas vaikai ugdo komandinę dvasią, pagarbą vienas kitam. Tai ne tik edukacija bei fizinis aktyvumas – tai kur kas daugiau“, – TV laidoje kalbėjo Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Tomas Daukantas.

Jam pritarė ir nuolatinės LTOK ir jo renginių rėmėjos „Maxima“ atstovas Paulius Stonys. „Puikus oras, daug jaunimo, moksleivių ir šeimų. Ne vieną dešimtmetį prisidedamame prie talentų ugdymo. O pažangūs moksleiviai – ne tik tie, kurie gauna aukštus balus, bet ir tie, kurie demonstruoja aukštus sportinius rezultatus bei užaugę tampa Lietuvą garsinančiais atletais.

Reikia skatinti ir padėti kiekvienam augti galinčiam, nes paskui juos pasitempia ir visi kiti. Prekybos centras nori prisidėti prie jaunimo tobulėjimo. O Olimpinė diena – tai šventė, kurioje gali varžytis tiek geriausi sportininkai, tiek visi kiti“, – sakė P. Stonys.

Sezono pabaiga

Daugiau apie Panevėžyje vykusią olimpinę dieną bus galima sužinoti paskutinėje šios sezono TV laidoje „Lietuvos mokyklų žaidynės“, kurią šeštadienį 10.30 val. rodys televizijos kanalas TV6.

„Lietuvos mokyklų žaidynės“ – masiškiausias sporto renginys Lietuvoje. Jame dalyvauja per 200 tūkstančių mokinių iš daugiau nei 1100 Lietuvos mokyklų. Žaidynių programoje net 25 sporto šakos: nuo legendinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ iki olimpinių sporto šakų – lengvosios atletikos ar krepšinio. Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, savivaldybės, mokyklos. Projekto tikslas – per sportą ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių