Quantcast

D. Butvilas Lenkijos ralyje finišavo greičiausiųjų penketuke

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Lenkijoje finišavo ralis „Rajd Swidnicki Krause“, kuriame varžėsi ir greičiausias Lietuvos ralio ekipažas – Dominykas Butvilas ir šturmanas Renatas Vaitkevičius su Škoda Fabia R5 automobiliu. Lietuviai užėmė aukštą 5-ąją vietą tarp startavusių 57 ekipažų.

D.Butvilas, vienintelis užsienio lenktynininkas šiame Lenkijos ralyje, 5-ąją vietą bendroje ralio „Rajd Swidnicki Krause“ įskaitoje vertina optimistiškai.

„Būtent tokį tikslą sau ir kėlėme prieš startuodami šiame ralyje. Konkurencija Lenkijo buvo ištroškę kovos ralio trasoje, ir tai jie darė aukščiausiu lygiu,“ – sakė „Auto Partner Rally Team“ komandos pilotas D.Butvilas.

Tai galima iliustruoti faktu, kad, nepaisant dažnai besikeitusių kelio dangos sąlygų, iš 15-kos greičiausių startavusių ekipažų visi pasiekė finišą – nei vienas iš jų nepasitraukė iš lenktynių dėl klaidos ar sugedusio automobilio.

D. Butvilas, tik šiais metais persėdęs į itin pajėgų „Škoda Fabia“ R5 klasės automobilį, jau spėjo nugalėti „Halls Winter Rally“ Utenoje. Tačiau šiuo automobiliu asfaltiniuose greičio ruožuose lietuvis iki ralio Lenkijoje dar nebuvo lenktyniavęs.

„Lenkijos raliuose varžiausi 2014 metais, tačiau tai darėme žemesnės klasės automobiliu. „Škoda Fabia“ R5 asfaltiniuose greičio ruožuose yra kur kas greitesnė ir reikia dar daug ko išmokti, tačiau jau šiame ralyje tolygiai greitėjome ir pratinomės prie šio automobilio specifikos ant kietos dangos trasų. Todėl labai džiaugiuosi, jog pavyko išvengti didesnių klaidų ir į finišą atvykome sveiku automobiliu,“ – komentavo D. Butvilas.

Artimiausias ekipažo startas planuojamas po mėnesio Gdansko apylinkėse vyksiančiame ralyje „Rajd Gdańsk Baltic Cup“.


Šiame straipsnyje: Dominykas Butvilasralis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių