Quantcast

Čiuožėjų debiutai – ant Milano ledo

Lietuvos sportininkų viltis patekti tarp pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato finalininkų aptirpdė jau pirma varžybų Milano "Mediolanum Forum" arenoje diena.

Aplenkė šešias varžoves

Moterų solisčių grupėje trumpąją programą atlikusi Kauno žiemos sporto mokyklos "Baltų ainiai" auklėtinė, aštuoniolikmetė vilnietė Elžbieta Kropa tarp 37 dalyvių užėmė 31-ą vietą.

Pasaulio čempionato debiutantė surinko 46,53 taško (jos asmeninis rekordas – 50,43 tšk.) ir aplenkė konkurentes iš Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Estijos, Brazilijos, Serbijos ir Latvijos.

Deja, tuo Lietuvos čiuožėja baigė savo pasirodymą Milane, nes į finalinį varžybų etapą ir teisę atlikti laisvąją programą iškovojo 24 sportininkės.

Lydere netikėtai tapo 31-ų italė Carolina Kostner (80,27 tšk.). Antroje vietoje – Pjongčango olimpinių žaidynių čempionė penkiolikmetė rusė Alina Zagitova (79,51 tšk.), trečioje – devyniolikmetė japonė Satoko Miyahara (74,36 tšk.).

"Niekada nespėlioju, kurią vietą užimsiu, nes mes – žmonės, o ne robotai, – sakė A.Zagitova. – Jaučiausi susikausčiusi, galbūt per daug jaudinausi. Po olimpiados labai sunkiai grįžau į įprastą sportinį ritmą."

Laukia operacijos

Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė pasaulio čempionato išvakarėse vylėsi, kad finale galbūt dalyvaus ne vien E.Kropa, bet ir debiutuosianti ledo šokėjų pora – Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius. Jie šiandien atliks trumpąją programą.

Nerimą kelia tai, kad A.Reed čiuoš tik neseniai atsigavusi po peties traumos, kurią buvo patyrusi šiemet sausį. Be to, amerikietės laukia operacija – ji numatyta paskutinę kovo savaitę.

Lietuvos duetas parengė kompoziciją Lotynų Amerikos šokių (sambos ir rumbos) motyvais.

Į kitą varžybų etapą pateks 20 porų.

Pernai pasaulio čempionate S.Ambrulevičius su kita partnere amerikiete Taylor Tran užėmė 30-ą vietą, o 2015-aisiais A.Reed su Vasilijumi Rogovu buvo 20-i.

Čiuoš A.Reed brolis

"Mediolanum Forum" arenoje nečiuoš triskart olimpiniai ir pasaulio čempionai kanadiečiai Tessa Virtue ir Scotas Moiras, per žaidynes Pjongčange pasiekę pasaulio rekordą (už trumpąją ir laisvąją programas pelnę 206,7 tšk.).

Milane tarp ledo šokių favoritų – Pjongčango olimpiados vicečempionai ir Europos čempionai Gabriella Papadakis ir Guillaume'as Cizeronas (Prancūzija), JAV čempionai Madison Hubbell ir Zachary Donohue, daugkartiniai Europos čempionatų prizininkai italai Anna Cappellini ir Luca Lanotte.

Japonijai atstovauja A.Reed brolis – 28-erių čiuožėjas Chrisas Reedas, jo partnerė – 25-erių Kana Muramoto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių