Quantcast

Čempiono taurė liks latvio rankose

Praėjęs savaitgalis buvo ypatingas ralio gerbėjams. Trečią kartą organizuotame "DHL Rally Elektrėnai" paaiškėjo neoficialus Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) nugalėtojas.

Juo tapo pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Kauno pergalę šventęs Janis Vorobjovas. Ant kaimyno kaklo laurų vainiko dar kabinti negalima, nes yra likęs vienas paskutinysis LARČ etapas Druskininkuose, tačiau J.Vorobjovo sukauptas taškų kraitis leidžia jam Druskininkuose važiuoti sanatoriniu režimu. Vis dėlto J.Vorobjovas paskutinį rugsėjo šeštadienį vyksiančiame ralyje kurorto malonumais nežada mėgautis bent jau iki tol, kol nebus pasibaigęs "Rally Classic Druskininkai".

J. Vorobjovas buvo vienas iš tų greitų lenktynininkų, kuriam pavyko pasiekti "DHL Rally Elektrėnai" finišą, nes daug pajėgių sportininkų iš kovos pasitraukė anksčiau laiko, o greičiausiųjų ralio trejetuke per vidurį tarp latvių ekipažų pavyko atsidurti tik Vytautui Švedui. Iš viso ralio nebaigė 22 ekipažai. Teorines galimybes kovoti dėl Lietuvos čempiono titulo dar turėjęs Giedrius Notkus po susitikimo su greičio ruožo pakelėje augančiais medžiais turėjo iškelti baltą vėliavą. Po klaidos iš trasos išlėkė ir Benedikto Vanago "Škoda". Automobilis serviso zonos sava eiga nepasiekė, o į ligoninę tyrimams išvežta ir B.Vanago šturmanė Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė.

Savaitės pradžioje paaiškėjo, kad B.Vanago šturmanė į savo darbo vietą greta lenktynininko grįš anksčiausiai po mėnesio, kai visos kovos ralio trasose jau bus pasibaigusios. Tad lieka intriga – važiuos ar ne B.Vanagas paskutiniame LARČ etape, ir kas bus jo šturmanas. Tikėtina, kad paskutiniam šių metų raliui Lietuvoje šturmano kėdėje bus galima išvysti ir anksčiau B. Vanagui talkinusią Gretą Germanavičiūtę.

Nesėkmėmis buvo paženklintas ir Deivido Jociaus pasirodymas Elektrėnuose. Ekipažas vos sugebėjo pasiekti aštuntojo greičio ruožo finišą, o į devintąjį net neišvažiavo. Brolių Vaidoto ir Žygimanto Žalų ralio gerbėjai taip pat neišvydo. Ralio išvakarėse V. Žala socialiniame tinkle "Facebook" pasidalijo žinute, kad dėl brolio ligos ralyje jų nebus.

Ralyje netrūko ir kuriozinių situacijų, kurios vos nesibaigė tragiškai. Viena tokių – viename iš greičio ruožų prieš J. Vorobjovo "Mitsubishi" kelyje atsiradę akmenys, ir tik dėl sportininkų profesionalumo toks "pokštas" nesibaigė tragiškai. Latvijos lenktynininkas vaizdo kamera užfiksuotais vaizdais pasidalijo ir su savo socialinės paskyros sekėjais. Toks ralio sirgalių elgesys sulaukė vieningo automobilių sporto bendruomenės pasmerkimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių