Quantcast

Čempionė S. Williams atsisakė žaisti „Australian Open“ turnyre

  • Teksto dydis:

36-erių metų Serena Williams nežais artėjančiame „Didžiojo kirčio“ turnyre Melburne. Praėjusią savaitę amerikietė sužaidė pirmą savo mačą po beveik metų pertraukos ir vaikelio gimimo, tačiau žaisti „Australian Open“ pirmenybėse ji dar nėra pasirengusi.

„Buvau labai arti, tačiau nesu tokios formos, kokios norėčiau būti. Mano treneris ir komanda visada sakydavo, kad dalyvauti turnyruose turiu tada, kai esu visiškai tam pasirengusi. Aš galiu kovoti, tačiau nenoriu vien tik kovoti, noriu laimėti. O tam man reikia dar šiek tiek laiko. Praėjusių metų šiame turnyre niekada nepamiršiu, nes kovojau kartu su savo dukrele Olimpija“, – pareiškė S.Williams.

Teniso legenda buvo nėščia aštuntą savaitę, kai laimėjo praėjusių metų „Australian Open“ čempionatą. Sprendimą nežaisti šių metų turnyre Serena priėmė likus 11-ai valandų iki galutinės registracijos pabaigos.

Pirmame sugrįžimo mače S.Williams Abu Dabyje gruodžio 30-ą dieną pralaimėjo Latvijos tenisininkei Jelenai Ostapenko.

Tai pirmas kartas nuo 2011 metų, kai Serena nežais pirmame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre Melburne.

Tai dar viena labai stipri netektis turnyro organizatoriams. Dieną prieš apie savo nedalyvavimą „Australian Open“ turnyre pareiškė klubo skausmus jaučiantis škotas Andy Murray. Dėl riešo traumos šiame turnyre dalyvauti atsisakė japonas Kei Nishikori.

Kyla abejonės ar šiose varžybose žais traumuota pirma pasaulio raketė ispanas Rafaelis Nadalis. Neaišku ir dėl šveicaro Stano Wawrinkos.

Dėl alkūnės traumos šį turnyrą gali praleisti ir šešis kartus „Australian Open“ čempionas serbas Novakas Džokovičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių