Quantcast

Boksininkas E. Stanionis: tikslo siekiu ne kalbomis

"Nenoriu trypčioti vietoje", – pabrėžė Eimantas Stanionis. 23-ejų Lietuvos boksininkas profesionalas ryžosi naujam savo sportinės karjeros posūkiui – skirtis su žinomu treneriu Fredericku Roachu ir toliau dirbti su kita JAV bokso legenda Ronnie Shieldsu.

Kelsis į Hjustoną

E.Stanionį iki 2022-ųjų sieja sutartis su JAV agentūra "Ringstar Sports". Jos įkūrėjas ir vadovas – šveicaras Richardas Schaeferis, žinomas bankininkas, profesionalų bokso vadybininkas.

Atvykęs į Los Andželą kaunietis pateko į 58-erių F.Roacho rankas – žinomo trenerio, prisidėjusio ne vien prie profesionalų bokso garsenybių Mike'o Tysono, Oscaro De La Hoya, Manny Pacquiao, Michaelio Moorerio, Miguelio Cotto, Julio Cesaro Chavezo, Guillermo Rigondeaux, Bernardo Hopkinso, Amiro Khano pergalių, bet ir ringe jėgas bandžiusio Holivudo kino aso Mickey Rourke's sėkmės.

Treniruojamas F.Roacho lietuvis laimėjo visas penkias dvikovas, iš jų keturias – nokautais.

59-erių R.Shieldsas dirba Hjustone, "Plex Boxing Gym" klube. Jis taip pat treniravo M.Tysoną, G.Rigondeaux, be to – Evanderį Holyfieldą, Pernellą Whitakerį, Vernoną Forrestą, o pastaruoju metu – pasaulio profesionalų bokso čempionus: brolius dvynius amerikiečius Jermellą ir Jermallą Charlo, iš Kubos kilusį Erislandy Larą, kitus žinomus kovotojus – Steve'ą Lovettą, Rickie Edwardsą, Ryaną Karlą, Darwiną Price'ą.

Ieško naujovių

"Boksininko karjera trumpa, o aš noriu daug pasiekti, todėl privalau vis tobulėti, netrypčioti vietoje, ieškoti naujovių, – sakė "Kauno dienos" redakcijoje apsilankęs E.Stanionis. – Įsitikinau, kad man reikia pakeisti ne vien aplinką, bet ir treniruočių metodiką. Jeigu nepatiks pas R.Shieldsą, ieškosiu kitų variantų."

Boksininko karjera trumpa, o aš noriu daug pasiekti, todėl privalau vis tobulėti, netrypčioti vietoje, ieškoti naujovių.

Pasak boksininko, jo žingsniui pritaria ir "Ringstar Sports" vadovai: "Jie palaiko mane, nes mato, kad tikslo siekiu ne kalbomis, bet juodu darbu."

F.Roachas apie E.Stanionį – itin pozityvios nuomonės: "Yra tik dvi svarbiausios datos mano klubo "Wild Card" sporto salės istorijoje: pirmoji – kai į ją įžengė M.Pacquiao, o antroji – kai tai padarė E.Stanionis."

Eimantas pripažino: jis nestokoja F.Roacho dėmesio, tačiau treneriui reikia suktis tarp kelių žvaigždžių ir jų poreikių.

"Lietuvoje su treneriu Vidu Bružu buvome kaip šeimynykščiai. JAV – viskas kitaip, ten karaliauja verslas, žmonės neprisiriša vieni prie kitų. Kai per penktą dvikovą nugalėjau Hectorą Manuelį Munozą, po pergalės manęs nei telefonu, nei akis į akį nepasveikino nei F.Roachas, nei dar kas nors iš klubo. Pasidžiaugiau sėkme kartu su mane tąsyk lydėjusiu antruoju treneriu filipiniečiu. Kitas dalykas, kai kovas transliuoja televizija – tuomet norinčiųjų prieš kameras papozuoti su boksininkais netrūksta", – papasakojo E.Stanionis.

Į tėvynę – su rūpesčiais

Eimantas, prieš grįždamas į tėvynę, jau susikrovė lagaminus persikraustyti iš Los Andželo į Hjustoną.

"Planuoju susitikti su R.Shieldsu baigiantis balandžiui, iš pradžių numatoma šešių savaičių treniruočių stovykla, – teigė E.Stanionis. – Viliuosi, kad Hjustone rasiu širdžiai mielą kampelį. Los Andžele, Holivudo rajone, kur gyvenau, jaučiausi nekaip. Iki šiol niekur kitur nebuvau matęs tiek keistenybių – vieni kalbasi su medžiais ar su žole, kiti tiesiog laido gerklę vidury šaligatvio ar eidami vis taikosi kam nors įspirti... Su drauge Emilija pabėgdavome į Santa Moniką – arčiau bekraščio vandens, kur daugiau erdvės."

Boksininkas nė akimirkos nesudvejojo: geriausiai atsigauna ir pozityvios energijos įsikrauna tik tėvynėje.

Vis dėlto pastaroji viešnagė persmelkta ne vien šventinių malonumų, bet ir rūpesčių.

"Ketinau operuotis – vis atsinaujina alkūnės trauma. JAV man iškart rekomendavo chirurginį gydymą, čia medikai patarė neskubėti", – sakė E.Stanionis.

Vėl į ringą – birželį

Alkūnės raiščiai pirmą kartą neatlaikė maždaug prieš pusmetį, tačiau net ir beveik viena ranka boksavęsis Eimantas per aštuonis raundus nugalėjo amerikietį Toddą Manuelį.

"Išsigydžiau, atrodė, kad viskas gerai. Deja, prieš paskutinę dvikovą per treniruotę – vėl... O laukė akistata su H.M.Munozu. Sumažinau rankai krūvius, skausmai atlėgo. Be to, gydytojas pasiūlė suleisti vaistų, kad galėčiau lengviau boksuotis, tačiau atsisakiau. Per kovą alkūnę vėl suskaudo", – teigė sportininkas.

Anot E.Stanionio, gydytojas, po varžybų apžiūrėjęs ranką ir neturėdamas išsamesnių tyrimų, nedaugžodžiavo: reikalinga operacija.

"Man tai nepatiko – juk į ringą geriausiu atveju vėl grįžčiau po pusmečio. Nutariau grįžti į Lietuvą ir pasikonsultuoti, mano vadybininkas neprieštaravo. Kaune mane gydo kineziterapeutas Kęstutis Laurinskas, jis ir anksčiau man padėjo. Žiūrėsiu, kaip bus ateityje, tačiau jau žinau – kol kas teks sportuoti atsargiau", – kalbėjo boksininkas.

Paklaustas, kodėl į ringą kautis su H.M.Munozu žengė rizikuodamas susižeisti gerokai sunkiau, Eimantas atsakė: "Iš tiesų pasąmonėje kirbėjo nerimas, tačiau pasitikėjau savo jėgomis, gal net per daug. Tokie jau mes, lietuviai..."

Kita E.Stanionio dvikova JAV numatyta birželio 9-ąją, varžovas kol kas nežinomas.

Olimpiada? Kodėl gi ne!

Eimantas patvirtino, kad norėtų 2020-aisiais atstovauti Lietuvai vasaros olimpinėse žaidynėse, tačiau kaip viskas susiklostys – sudėtinga prognozuoti.

"Olimpiada – kiekvieno sportininko svajonė ir tikslas. Konkrečiau kalbėti apie žaidynes galėsiu, kai paaiškės atrankos varžybų datos. Tuomet žinosiu, ar nesutaps mano, kaip profesionalo, planai ir olimpiniai reikalavimai, – svarstė E.Stanionis. – Jeigu pavyks prasimušti į žaidynes, labiausiai nenorėčiau, kad pasikartotų Rio de Žaneiro olimpiados teisėjavimo scenarijus."

2016-ųjų olimpinių žaidynių bokso turnyre nuo teisėjų manipuliacijų nukentėjo ne vien E.Stanionis, bet ir kitų šalių sportininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

catalovia

catalovia portretas
Amerika-puikus kraštas norintiems mokytis (geri koledžiai, universitetai..), sportuoti (puikios bazės, treneriai), ir gyventi. O tokių, kurie pastoviai nori kitiems įkasti ar įspirti, pakanka ir pas mus. Sėkmės Tau Eimantai, nepalūžk, dirbk sunkiai, eik link tikslo atkakliai-pasieksi viską

ALGIS

ALGIS portretas
Taigi Amerika laukinių kraštas ,nieko nuostabaus , kad kalbasi su žole , tik pats nepradėk kalbėtis su savimi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių