Quantcast

Berniukams atiteko sidabro medaliai

Berniukams atiteko sidabro medaliai

Baigėsi Lietuvos vaikų, gimusių 1992 metais, salės futbolo pirmenybės, kuriose mūsų miestui atstovavo net penkios komandos.

Po pogrupio kovų į kitą etapą pateko trys mūsų ekipos. Pirmąsias vietas savo pogrupiuose užėmė Klaipėdos FM-2 (treneris Rimantas Skersys) ir FM-3 penketai, o antri buvo FM-1 (šias dvi treniruoja Romas Norkus) žaidėjai.

FM-1 ekipa į priekį praleido FM-2 žaidėjus, o aplenkė kretingiškius ir plungiškius.

FM-3 savo pogrupyje surinko po lygiai taškų su pajėgia Šilutės VJSM, kuri praėjusiais metais žaidė net pusfinalyje. Tik dėl geresnio įvarčių skirtumo į aštuntfinalį pateko klaipėdiečiai. Tačiau čia šios ekipos futbolininkams koją pakišo palangiškiai. Klaipėdoje buvo sužaista lygiosiomis – 3:3, o Palangoje pralaimėta 1:2. Treneris R.Norkus FM-3 komandoje už gerą žaidimą išskyrė Aleksandrą Krasauską, Rafaelį Mamedovą, Deividą Skrodenį ir Sergejų Kozlovą.

Palangiškių jėgą ketvirtfinalyje patikrino mūsų miesto pirmosios ekipos berniukai. Jie kurorte laimėjo po permainingos kovos 8:5, o Klaipėdoje šventė lengvą pergalę 8:1.

Pusfinalyje FM-1 du kartus nugalėjo Telšių bendraamžius 5:4 (svečiuose) ir 5:0. Labai apmaudi nesėkmė šiame etape ištiko FM-2 penketą. Uostamiesčio vaikai Panevėžyje laimėjo 3:2. Žaibo iš giedro dangaus klaipėdiečiams nežadėjo ir atsakomosios rungtynės namie. Įpusėjus antrajam kėliniui mūsų berniukai pirmavo 3:0. Tačiau sunku paaiškinti, kaip svečiai per likusias minutes įstengė įmušti net keturis įvarčius ir laimėti varžybas 4:3. O kelialapį į finalą jiems garantavo daugiau įvarčių, įmuštų svetimoje aikštelėje.

p>FM-2 ekipoje, anot trenerio R.Skersio, gerai rungtyniavo V.Tiutiunikovas, J.Vilavičius, V.Skersys, T.Dargužas ir T.Gotlibas.

Į finalą Marijampolėn susirinko panevėžiečiai, klaipėdiečiai (FM-1), jonaviečiai ir šeimininkai.

Pirmą dieną klaipėdiečiai palaužė marijampoliečius – 6:3. Po du įvarčius įmušė Markas Beneta ir Mykolas Kaveckas, po įvartį – Ernestas Razonas ir Edgaras Jambruška.

Panevėžys tik įvarčiu, likus žaisti 30 sek., išplėšė pergalę iš jonaviečių – 5:4.

Kitą dieną panevėžiečiai tokiu pat rezultatu įveikė ir Klaipėdos bendraamžius. Rungtynes bandė gelbėti Robertas Kupetis (2 įvarčiai), M.Kaveckas ir Nerijus Jurgaitis (po 1). Treneris R.Norkus pastebėjo, kad mūsiškiai iš gausybės progų įmuša tik vieną kitą įvartį.

Jonava irgi po intensyvios kovos palaužė šeimininkus 6:5.

Likus žaisti paskutiniąsias rungtynes, jau buvo žinoma, kad čempiono vardai - jau panevėžiečių rankose. Klaipėdiečiams su jonaviečiais teko aiškintis, kas iš jų bus vicečempionai. Po pirmojo kėlinio lygu – 2:2.

Po pertraukos jaunieji uostamiesčio kamuolio virtuozai buvo geresni ir iškovojo pergalę 5:2. R.Kupetis įmušė 2 įvarčius, M.Beneta, E.Razonas ir M.Kaveckas – po 1.

Sidabro medaliai atiteko klaipėdiečiams, bronzos – jonaviečiams.

Nieko nelemiančiose varžybose tarp Panevėžio ir Marijampolės komandų užfiksuotos vienintelės finalinio turnyro lygiosios – 5:5.

Klaipėdietis M.Kaveckas buvo pripažintas geriausiu varžybų puolėju.

Be jo, sidabro medaliais buvo apdovanoti Osvaldas Kniukšta, Karolis Inta, Arnoldas Liutika, Rolandas Buivydas, Robertas Sabaliauskas, Nerijus Jurgaitis, Domantas Čepas, M.Beneta, E.Razonas, R.Kupetis ir E.Jambruška.

Šie berniukai du kartus buvo iškovoję aukso žetonus, tad šįkart teko tenkintis ir antrąja vieta.

R.Norkus pasidžiaugė, kad varžybos buvo gerai surengtos, maloniai nudžiugino ir gerai teisėjavę teisėjai. Treneris pastebėjo, kad Lietuvoje yra 10-12 vienodo lygio šio amžiaus berniukų komandų. Ir kiekviena iš jų verta žaisti finale.

Dabar jaunųjų futbolininkų laukia įtemptas ir įdomus pavasaris. Jau šį mėnesį prasidės apskrities pirmenybės, balandžio 15-17 dienomis Palangoje vyks „Kimbos“ turnyras, gegužės 13-16 dienomis teks kautis tarptautiniame turnyre Olandijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių