Quantcast

Baigta paskutinė intensyvių sporto administratorių kursų sesija

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje įvyko paskutinė intensyvių sporto administratorių kursų sesija. Mokymus vedė LSU dėstytoja Irena Valantinė, Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) direktoriaus pavaduotojas Egidijus Balčiūnas ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Olimpinio švietimo programų vadovė Vita Balsytė.

Pasak pranešimo, kursus finansavo Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) solidarumo programa. LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė kursų dalyviams įteikė diplomus su TOK vadovo Tomo Bacho parašais ir specialius prizus už geriausiai atliktas praktines užduotis.

"Tiksliniai mokymai sporto skyrių darbuotojams ir sporto mokyklų vadovams vyko pirmą kartą. Sulaukėme labai gerų atsiliepimų, dalyviai ypač vertino tai, kad didžioji dalis mokymų buvo skirti praktinėms užduotims ir koncentravosi ne į bendras vadybos žinias, o būtent į sporto vadybą. Dalyviai įvertino galimybę apie sporto mediciną ir dopingo kontrolę išgirsti iš pačių buvusių profesionalių sportininkų, taip pat turėjo progos pabendrauti neformalioje aplinkoje, pasidalinti idėjomis. Tikiuosi, kad kiti mokymai taip sulauks aktyvaus dalyvavimo", - sakė Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) generalinė sekretorė Agnė Vanagienė.

Šiuo TOK ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) finansuojamu projektu siekiama gilinti Lietuvos sporto administratorių žinias apie olimpinį sąjūdį, jo vertybes, sportui iškylančius iššūkius ir sporto vadybą. Programa taip pat siekiama ugdyti sporto administratorių gebėjimus rengti programas ir procedūras, kurios padėtų sportui klestėti ir taip padėti visoms sporto organizacijoms kelti sporto administratorių profesionalumą. Kursų dalyviai susipažino ne tik su sporto administravimu, bet ir su misijų organizavimo bei sporto medicinos ypatumais.

Naujas kvietimas kursams bus paskelbtas rugpjūčio mėnesį, o antrasis mokymų ciklas vyks rugsėjo - spalio mėnesiais. Dalyvavimo išlaidos, kaip ir pirmąjį kartą, bus apmokamos Olimpinio solidarumo programos lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių