Quantcast

Per avariją žuvo garsus italų dviratininkas

  • Teksto dydis:

Italų dviratininkas veteranas, 2011 metų lenktynių „Giro d'Italia“ čempionas Michele Scarponi (Mikelė Skarponis) šeštadienį žuvo per avariją kelyje.

Sportininkui buvo 37 metai.

M.Scarponi treniravosi netoli savo namų Filotrane, netoli Ankonos miesto. Sankryžoje jį partrenkė furgonas, pranešė jo komandos „Astana“ atstovai.

Pasak Italijos žiniasklaidos, dviratininkas mirė įvykio vietoje, o netrukus atvykę greitosios pagalbos medikai nebegalėjo jo atgaivinti.

Komanda „Astana“ savo pranešime sakė, kad tai yra „per didelė tragedija, kad ją galima būtų aprašyti“.

„Netekome puikaus čempiono ir ypatingo vyro, visada ir kiekvienoje situacijoje besišypsojusio; jis buvo tikras pavyzdys ir itin svarbus (asmuo) visiems komandoje „Astana Pro“, – sakoma pranešime.

M.Scarponi turėjo žmoną ir dvynius sūnus.

Penktadienį jis Trente vykusiose lenktynėse „Tour of the Alps“ užėmė ketvirtą vietą. Pirmadienį per pirmą lenktynių etapą jis pelnė pergalę.

Penktadienio vakarą M.Scarponi savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo nuotrauka, kurioje jis matomas su abiem savo sūnumis, užlipusiais jam ant nugaros.

2011 metais M.Scarponi pelnė lenktynių „Giro d'Italia“ čempiono titulą, kuris dėl dopingo buvo atimtas iš kito dviratininko, Alberto Contadoro (Alberto Kontadoro).

M.Scarponi ir pats buvo susidūręs su nuobaudomis dėl dopingo. 2007 metų liepą jis buvo18 mėnesių diskvalifikuotas iš varžybų dėl dopingo skandalo „Puerto operacija“. Nuo 2012 metų pabaigos jis nedalyvavo varžybose tris mėnesius, nes bendradarbiavo su antidopingo agentūrų uždraustu gydytoju Michele Ferrari (Mikele Ferariu).

Po to, kai jo komandos kolega Fabio Aru (Fabijus Aru) susižeidė kelį, M.Scarponi buvo vadinamas komandos „Astana“ lyderiu per būsimas lenktynes „Giro d'Italia“, kurios prasidės po mažiau nei dviejų savaičių.

M.Scarponi buvo vienas mėgstamiausių dviratininkų, garsėjusių humoro jausmu ir visad puikia nuotaika. Dažnai jis pradėdavo treniruotes su savo papūga ant peties, o jo skelbti vaizdo įrašai tapdavo itin populiarūs.

„Vakar jis lenktyniavo. Jis prie manęs priėjo. Michele kaip visada šypsojosi, – tviteryje rašė Italijos komandos treneris Davide‘as Cassani (Davidas Kasanis). – Jis džiaugėsi dėl (pirmadienio) pergalės. Jis kalbėjo apie „Giro d'Italia“. O dabar verkiu dėl jo. Dieve.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių