Quantcast

Rankininkams – pasaulio čempionų egzaminas

„Mano viena didžiausių svajonių ir yra dalyvauti pasaulio ar Europos čempionato finalo turnyre“, - mūsų portalui yra prisipažinęs Aidenas Malašinskas. Lietuvos vyrų rankinio rinktinės vienas lyderių jau netrukus bandys žengti lemiamus žingsnius svajonės įgyvendinimo link.

Lietuvos vyrų rinktinė birželio viduryje sužais du paskutinius Europos čempionato atrankos mačus. Pergalė bent viename jų veikiausiai garantuotų bilietą į 2018 metų Senojo žemyno pirmenybes. Kol kas lietuviai 7-oje grupėje su 6 taškais žengia antrojoje vietoje, o į finalo etapą bus kviečiamos ir geriausios 3-iąsias vietas užėmusios ekipos. Tiesa, varžovai Lietuvos rankininkams liko taip pat rinktiniai – pasaulio čempionai prancūzai, ir planetos vicečempionai norvegai.

Prancūzų egzaminą Artūro Juškėno auklėtiniai laikys birželio 14-ąją Klaipėdoje. Pirmajame mače lietuviams nė iš tolo 20:37 nepavyko pasipriešinti tituluotiems oponentams. Po trijų dienų – birželio 17-ąją mūsų komanda žengs į aikštę Norvegijoje. Norvegai degs noru atsirevanšuoti lietuviams, pirmajame rate pateikusiems netikėtumą ir namuose vicečempionus patiesusiems 32:29. Pralaimėjimo su prancūzais atveju, Osle lietuviams reiktų siekti bent lygiųjų. Tokiu atveju jie taip pat turėtų puikias galimybes patekti tarp 16-os stirpiausių Senojo žemyno rinktinių.

A.Juškėnui teks pasukti galvą, kaip beveik mėnesį išlaikyti auklėtinių sportinę formą. Mat šią savaitę nusileido Lietuvos rankinio lygos uždanga. Tiesa, A.Juškėnui užduotį palengvins tai, jog jis stovi prie stipriausios lygos - „Dragūno“ vairo. Šis kolektyvas, finalo serijoje 3:0 pranokęs Alytaus „Varsą-Stronglasą“, po metų pertraukos susigrąžino čempionų titulus. Bronza pasipuošė Kauno „Granitas-Karys“. Kauniečiai lemiamoje dvikovoje namuose 28:21 palaužė Vilniaus VHC „Šviesos“ rankininkus ir mažojo finalo seriją laimėjo 2:1.

Kauno ekipai pergalingose rungtynėse 8 įvarčius pelnė Vaidas Drevinskas, 7 (2 iš 7 m) – Mindaugas Urbonas, 6 – Karolis Grigas, 4 – Modestas Štarolis, 2 – Tadas Bučinskas, 1 – Paulius Zėringis.

„Tikiuosi, kad šita pergalė auklėtinius įtikins, kad mes galime dar daugiau. Bet reikia laukti dar metus, kad taptume čempionais. Žinoma, buvome nusiteikę pirmai vietai, bet trečioji vieta – geriau negu nieko. Tai - tarsi paguodos prizas. Pernai sakiau, kad turite patikėti savimi, bet dar šiek tiek trūksta, kad būtume pirmi“, - pripažino vienas „Granito-Kario“ ekipos treneris Valdemaras Novickis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių