Quantcast

Arti medalio buvęs E. Matakas: tiesiog liūdna

  • Teksto dydis:

Lietuvos plaukikas Edgaras Matakas Airijos sostinėje Dubline vykstančio Europos neįgaliųjų čempionato 50 metrų laisvu stiliumi rungtyje užėmė ketvirtą vietą.

Regėjimo negalią turintis 19-metis kaunietis po finišo net nebandė nuslėpti nusivylimo ir ilgai plūduriavo prie baseino sienelės panarinęs galvą. Galiausiai iš baseino išlipo paskutinis. Pernai tapęs šios rungties pasaulio čempionu, E.Matakas starto išvakarėse neslėpė, kad į Dubliną atvyko varžytis tik dėl medalių.

E.Matakas finalo plaukime sugaišo 28.29 sekundės ir 1.28 sek. atsiliko nuo Europos čempionu tapusio baltarusio Hryhoryjaus Zudzilau (27.01 sek.). Antras liko ukrainietis Viktoras Smyrnovas (27.40 sek.), trečią vietą ir bronzos medalį iškovojo lenkas Wojciechas Makowskis (27.97 sek.)

E.Matako laikas pirmadienio rytą vykusiame atrankos plaukime buvo trečias – 27.96 sek.

„Tikrai nesu patenkintas savo plaukimu. Jau ryte matėsi, kad ta forma nėra tokia gera. Nepavyko man išpildyti, ką tikėjausi. Nežinau. Tiesiog liūdna. Visą sezoną puikiai plaukiau, o čia atvažiavau ir nesugebėjau parodyti savo mėgstamiausioje distancijoje to, ką galiu. Dabar reikės pamiršti šią dieną, šią distanciją ir ruoštis toliau. Dėl medalių dar pakovosiu 100 metrų laisvu stiliumi rungtyje“, – po nesėkmingai susiklosčiusio finalo krimtosi Lietuvos parolimpietis.

Trenerių Ditos Kareckienės ir Pauliaus Stankevičiaus auklėtinio E.Matako Dubline dar laukia pasirodymai 100 metrų laisvu stiliumi rungtyje ir 100 metrų peteliške distancijoje.

Antradienį Airijos sostinėje startuos dar du mūsų šalies sportininkai – regėjimo negalią turintys Mindaugas Dvylaitis ir Paulius Ašmontas. Jie varžysis toje pačioje 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje. M.Dvylaitis pernai planetos pirmenybėse Meksikoje iškovojo šios rungties bronzą.

M.Dvylaičio ir P.Ašmonto Dubline taip pat laukia startai 100 metrų nugara rungtyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių