Quantcast

Ar olimpiadoje dalyvaujantys sportininkai gauna psichologinę pagalbą?

Olimpinės žaidynės yra rimtas iššūkis kiekvienam sportininkui, todėl, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovės Godos Smilingytės teigimu, su olimpine delegacija visuomet keliauja ir psichologė.

Į šią specialistę gali kreiptis visų sporto šakų atstovai ir išsikviesti pokalbiui ją galima bet kuriuo paros metu.

LRT RADIJO klausytojas Rimas iš Kauno domisi mūsų olimpiečių psichologine savijauta. „Ar olimpinėse žaidynėse dalyvaujantys Lietuvos sportininkai gauna psichologinę pagalbą?

Tenisininko Ričardo Berankio, plaukikės Rūtos Meilutytės ir vyrų krepšinio rinktinės pirmieji pasirodymai leidžia daryti prielaidą, kad jie tokios pagalbos stokoja ir vien dėl to Lietuva neiškovojo vieno prognozuoto medalio plaukimo rungtyje. Psichologinės pagalbos trūkumas gali pakenkti ir vyrų krepšinio rinktinei“, – savo nuomonę dėsto klausytojas.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovės teigimu, Lietuvos delegacijoje yra viena psichologė, kuri nuolat bendrauja su sportininkais.

„Rio de Žaneire dirba psichologė Aistė Žemaitytė, kuri prireikus susitinka su sportininkais ir juos konsultuoja. Ji dirba su Lietuvos olimpinio sporto centro sportininkais. Ji turi ne vienerių metų bendravimo su sportininkais patirtį, juos puikiai pažįsta. A. Žemaitytė yra sporto psichologijos specialistė ir yra patyrusi šioje srityje“, – tikina G. Smilingytė.

Anot jos, į psichologę, kaip ir į gydytoją, gali kreiptis bet kurios sporto šakos atstovas ar net aptarnaujančio personalo žmogus.

Paklausta, ar psichologinė pagalba teikiama visą parą, pašnekovė tikino, kad psichologė olimpiniame miestelyje negyvena, tad reikia jai paskambinti ir išsikviesti, bet dėl to jokių problemų nekyla.

„O kokiais klausimais ir kokie sportininkai kreipiasi į psichologę, pasakyti negaliu, nes tai yra kiekvieno sportininko asmeninis klausimas. Normalu, kad prieš svarbius startus kažkam gali prireikti pasikalbėti su ja, bet daugiau informacijos atskleisti, deja, negaliu“, – sako ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

psi

psi portretas
manau kad ji šūdas o ne psichologė , nes ji dirba jei kažkas pats paprašo .

mažiau

mažiau portretas
reikėjo gerti, juk jau žurnalistai išsiaiškino, kad prieš rungtynes visa komanda žaidė golfą ir vaišinosi, o sportininkams daug ir nereikia, keli net paeiti patys negalėjo

viciunia iš Šančiu

viciunia iš Šančiu portretas
Vat matomai ir nebuvo suteikta psichologo pagalba Lietuvos krepšinio komandėlei.Psichologas leido laiką paplūdimyje.Didelis promachas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių