Quantcast

Ar L. Hamiltonas triumfuos penktame „Formulės-1“ etape iš eilės?

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Belgijoje vyks 13-asis „Formulės-1“ čempionato etapas. „Formulės-1“ varžybos tęsiasi beveik po mėnesio pertraukos. Pirmosios treniruotės važiavimuose Spa trasoje greičiausias buvo „Mercedes“ pilotas Nico Rosbergas.

Vokietis net 0,73 sek. aplenkė komandos draugą britą Lewisą Hamiltoną. Trečias liko „Ferrari“ atstovas Kimi Raikkonenas. Būtent šis suomis iš dabar lenktyniaujančių pilotų daugiausia kartų triumfavo Belgijoje – keturis (2004, 205, 2007, 2009 m.).

Rekordas priklauso legendiniam vokiečiui Michaeliui Schumacheriui. Jis čia nugalėjo šešis sykius. Pernai pirmąją vietą užėmė L. Hamiltonas, aplenkęs N. Rosbergą ir prancūzą Romainą Grosjeaną.

Šio sezono bendroje įskaitoje pirmauja L. Hamiltonas, laimėjęs keturis pastaruosius etapus. Jis sukaupė 217 taškų. Antras žengia N. Rosbergas (199). Trečiąją poziciją užima australas Danielis Ricciardo iš „Red Bull“ (133), ketvirtąją – K. Raikkonenas (122), penktąją – „Ferrari“ narys vokietis Sebastianas Vettelis (120), šeštąją – olandas Maxas Verstappenas iš (115) iš „Red Bull“.

Lewisas Hamiltonas / Scanpix nuotr.

Komandų rikiuotėje niekas neprilygsta „Mercedes“ (415 taškų). Toliau rikiuojasi „Red Bull“ (256), „Ferrari“ (242).

Belgijos „Grand Prix“ pirmą kartą „Formulės-1“ varžybose debiutuos 19-metis prancūzas Estebanas Oconas. Jis „Manor“ komandoje pakeis Rio Haryanto Indonezijos.

Spa trasoje, kuri yra kalnuotoje vietovėje, lenktynininkams teks įveikti 44 ratus po 7,004 km – iš viso 308,052 km. Čia galima pasiekti net 330 km per valandą greitį.

Sinoptikai prognozuoja, kad penktadienį ir šeštadienį kaitins apie 30 laipsnių karštis, o sekmadienį bus kiek vėsiau – apie 26 laipsnius. Lietaus tikimybė – apie 10 procentų.

Varžybų treniruotes, kvalifikaciją ir lenktynes tiesiogiai rodys „Viasat Sport Baltic“ kanalas, o per vaizdo transliacijų internetu platformą viaplay.lt bus galima tiesiogiai stebėti ne tik lenktynės, bet ir viską matyti vairuotojo akimis, taip pat įvykių apžvalgą, serviso zoną, laikmatį, vietą trasoje. Tam per treniruotes viaplay.lt platformoje bus įjungti du papildomi kanalai, per kvalifikaciją – trys, o lenktynių metu – penki.

Transliacijų tvarkaraštis:

rugpjūčio 26 d. – 14.55 val. antroji treniruotė, 

rugpjūčio 27 d. – 11.45 val. trečioji treniruotė, 14.55 val. kvalifikacija, 

rugpjūčio 28 d. – 14.50 val. lenktynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių