Quantcast

Antrasis Pasaulio ralio čempionato etapas: D. Jocius atsipalaiduoti nežada

  • Teksto dydis:

"Arctic Energy World Rally team" komandos lenktynininkai Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius tuomet, kai Lietuvoje vyks Valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti skirti renginiai, dalyvaus jau antrajame šiemet Pasaulio ralio čempionato (WRC) etape Švedijoje.

Vos į Švediją atvykusius sportininkus pasitiko lengvas šaltukas ir didelės sniego pusnys. "Labai malonus žiemiškas oras, tačiau sniego labai daug. Pasitiko didelės pusnys. Jei ralio metu įpulsime į pusnis, turbūt teks nemažai pasidarbuoti kastuvais, semtuvais, kuriuos organizatoriai rekomenduoja turėti automobilyje. Išties laukia vaizdingi greičio ruožai, kuriuos nekantraujame pradėti susirašyti", – tik nuskridęs į Švediją įspūdžiais dalijosi D.Jocius.

Sportininkai atskleidė, kad antrajame WRC etape laikysis konservatyvios taktikos. Pirmas dvi ralio dienas planuoja neįsivelti į intensyvias kovas su vietinėmis ralio žvaigždėmis. "Vėl startuosime iš rikiuotės galo. Dalyvių sąraše matome daug vietinių lenktynininkų, kurie tikrai gerai pažįsta kelius ir greičio ruožus. Dėl to pirmomis dienomis tikrai neplanuojame įnirtingai kovoti su vietinėmis žvaigždėmis. Pirmiausia pasižiūrėsime, kokios mūsų galimybės", – sakė D.Jocius.

Ralis startuos vasario 15 d. (ketvirtadienį), o finišuos vasario 18 d. (sekmadienį). Iš viso antrajame WRC etape prie starto linijos stos 68 ekipažai. Jiems teks įveikti 314,5 km sniegu ir ledu padengtų greičio ruožų. Lietuvai atstovaujantiems sportininkams D.Jociui ir D.Zvicevičiui bus pirmas kartas Švedijos ralyje. Lietuviai varžysis "Peugeot 208 R2" automobiliu, kuris pažymėtas bus 94 numeriu, o savo klasėje turės net aštuoniolika konkuruojančių ekipažų.

Šią savaitę planuojamas startas Švedijoje, atrodo, bus ne paskutinis pasirodymas WRC. Sportininkai žada dalyvauti ir kovo pradžioje vyksiančiame trečiajame WRC etape Meksikoje. Šio etapo greičo ruožų specifika ekipažui jau šiek tiek žinoma, nes praėjusiais metais jais jau teko važiuoti, tačiau ne sportiniu režimu.

"Iš tiesų pernai Meksikos ralyje turėjome debiutuoti. Vis dėlto komanda, iš kurios nuomojomės automobilį, buvo silpnai pasiruošusi. Sportinis bolidas neatitiko techninių reikalavimų ir todėl nestartavome. Tačiau kelionė į Meksiką nebuvo veltui ir viliuosi, kad gauta informacija, patirtis atsipirks šiemet, per tikrąjį mūsų debiutą", – patirtimi Meksikos ralyje dalijosi D.Jocius.

Trečiasis WRC etapas Meksikoje vyks kovo 8–11 d. Per keturias ralio dienas lenktynininkams teks įveikti 346 km greičio ruožus, lauke tvyrant 30 laipsnių karščiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių