Quantcast

Antras kartas Monte Karle nemelavo

  • Teksto dydis:

Po 87 metų pertraukos lietuviams vėl pavyko finišuoti vienu sunkiausių tituluojamame Pasaulio ralio čempionato (WRC etape) – Monte Karlo ralyje.

"Arctic Energy World Rally Team" komandos lenktynininkai Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius antru bandymu įrodė, kad jiems šis WRC etapas yra įveikiamas.

Iki šiol Monte Karlo ralyje lietuviai dalyvavo tik tarpukariu. Pirmieji 1931 m. šiose lenktynėse startavę buvo Klemas Martinkus ir Jonas Pyragius, kurie tuomet bendroje įskaitoje užėmė 30-ąją vietą tarp 149 ekipažų. Kitas lietuvis, startavęs šiame ralyje buvo pirmasis Lietuvos karo lakūnas Petras Hiksa. Jis Monte Karle lenktyniavo 1934 ir 1935 m. Ir štai tik 2017 bei 2018 m. Monte Karlo ralyje vėl skambėjo lietuviškos pavardės bei plevėsavo trispalvė. Pastarieji metai Lietuvos autosporto istorijai bus ir reikšmingi ir dėl to, kad lietuviams D.Jociui ir D.Zvicevičiui pavyko viską užbaigti iki galo. Lietuvai atstovavę sportininkai savo klasėje užėmė aukštą penktą vietą, o bendroje įskaitoje buvo klasifikuoti 23-i.

Labai džiaugiamės, kad pavyko darbą užbaigti iki galo. Antras kartas nemelavo.

"Labai džiaugiamės, kad pavyko darbą užbaigti iki galo. Antras kartas nemelavo. Vis dėlto dramų neišvengėme, – po finišo sakė D.Jocius. – Rytiniame greičio ruože bandžiau atakuoti. Deja, padariau klaidą ir smūgiu į akmenį išmušiau galinį ratą. Savo jėgomis sutvarkėme automobilį ir darėme viską, kad atvažiuotume į finišą". Nepaisant to, su apgadintu ir lenktynininkų rankomis sutvarkytu automobiliu, "Arctic Energy World Rally Team" ekipažas demonstravo greitą tempą. Jie visus greičio ruožus įveikė būdami penkti arba ketvirti savo klasėje, o bendroje įskaitoje – 22 arba 23. Monte Karlo ralio pergale džiaugėsi praėjusių metų čempionas prancūzas Sebastienas Ogieras. Prancūzas, lenkdamas net 58 sek., sau už nugaros paliko estą Ottą Tanaką, o trečioje vietoje klasifikuotas buvo suomis Jari Matti Latvala.

Po trijų savaičių Pasaulio ralio čempionatas persikels į kitą Europos pusę. Vasario 15–18 d. antrasis WRC etapas vyks Švedijoje. Jame taip pat išvysime Deividą Jocių ir Donatą Zvicevičių.

Šįkart jų automobilis "Peugeot 208 R2" bus pažymėtas 94-uoju numeriu ir lenktynininkams drauge su konkurentais reikės įveikti per 315 km sniego ir ledo greičio ruožais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių