Quantcast

Antra olimpinio festivalio diena: dviratininkė – per pusę sekundės nuo medalio

  • Teksto dydis:

Dėre (Vengrija) tęsiasi Europos jaunimo olimpinis festivalis, kuriame antrąją dieną varžėsi Lietuvos dviratininkai, plaukikai, krepšininkai, lengvaatlečiai, gimnastas ir baidarių-kanojų irkluotojai.

Dviračiai

Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje mažiau nei sekundė dviratininkę Akvilę Gedraitytę skyrė nuo bronzos medalio individualiose lenktynėse. Lietuvė 10 km distanciją įveikė per 15 min. 24,24 sek., o trečią vietą užėmusi britė Elynor Backstedt finišavo per 15 min. 23,72 sek. Nugalėtoja tapo šveicarė Ronja Bloechlinger (15 min. 17,60 sek.).

„Apmaudu dėl išsprūdusio medalio, juo labiau, kad rodant preliminarius rezultatus, aš buvau antroje pozicijoje. Kita vertus, tai buvo geras apšilimas prieš grupines lenktynes – ten tikiuosi pasirodyti geriau“, - pasitikėjimo savimi nestokojo jaunoji dviratininkė.

Kita Lietuvos atstovė Paulina Patinskaitė finišavo per 15 min. 49,38 sek. ir užėmė 12-tą vietą.

Vaikinų individualiose lenktynėse Povilas Grabauskas užėmė 31 (14 min. 6,77 sek.), Gytis Matusevičius 61 (14 min. 42,35 sek.), o paslydęs Karolis Galeckas liko 97-tas.

Plaukimas

Antradienį vienas Lietuvos plaukikas pateko į pusfinalį, o Lietuvos jaunučių komanda mišrioje kombinuotoje estafetėje pasiekė naują Lietuvos rekordą.

50 metrų laisvuoju stiliumi plaukęs Titas Smailys finišavo 13-tas, jo laikas - 24,33 sek. Pusfinalyje Titas nuplaukė per 23,89 sek. ir užėmė 10 vietą.

Estafetės rezultatu esame patenkinti, tikimės, kad rekordas bus gerinamas ir toliau.

Lietuvos jaunučių rinktinė, kurią sudarė Paulina Pekūnaitė, Katerina Teterevkova, Germantas Švecovas, Titas Smailys, kombinuotoje 4x100 estafetėje pasiekė naują Lietuvos (iki 17 metų) rekordą. Mūsiškiai atplaukė per 4 min. 07,67 sek. ir užėmė 15-tą vietą tarp 28 komandų.

Aleksandras Kasakovskis 50 metrų laisvuoju stiliumi įveikė per 24,60 sek. ir užėmė 28 vietą.

Liepa Kluonytė 100 metrų laisvuoju stiliumi nuplaukė per 1 min. 0,36 sek., užėmė 46 vietą, o Marija Rutkauskaitė – per 1 min. 0,53 sek. ir liko 48-ta.

„Estafetės rezultatu esame patenkinti, tikimės, kad rekordas bus gerinamas ir toliau. Titas pagal savo galimybes turėtų plaukti finale, jei jis labiau atsižvelgtų į trenerių patarimus, stengtųsi susitvarkyti pats su savimi“, - kalbėjo komandos vadovas Saulius Binevičius.

Krepšinis

Antrą krepšinio turnyro dieną Lietuvos krepšininkės pralaimėjo Vokietijos rinktinei – 50:75. Po šio susitikimo krepšininkių rinktinės treneris Tadas Stankevičius sakė: „Rezultatas objektyviai atspindi komandų pajėgumą. Vokietijos rinktinė šiuo metu yra visa galva aukštesnė už mūsiškių”.

Vaikinai antradienį susitiko su festivalio šeimininkais vengrais ir nugalėjo 81:65.

Lietuviai greitai nutolo nuo varžovų. Tuomet pasipylė klaidos, vengrai sparčiai mažino skirtumą. Šeimininkai laimėjo antrą ir trečią kėlinius bei išvengė sutriuškinimo, tačiau atsiplėšusių priešininkų nebepasivijo.

Tenisas

Dvejetų varžybose Otilija Norkutė ir Fausta Zykutė turėjo susitikti su Čekijos atstovėmis Kristyna Lavickova bei Klara Novakova, tačiau dėl traumos varžovės atsisakė žaisti ir lietuvėms buvo užskaityta pergalė.

Lengvoji atletika

Šuolių į tolį finale Luka Garšvaitė geriausiu bandymu nušoko 5 m 83 cm ir užėmė 7 vietą.

Lengvosios atletikos komandos vadovė Zita Tindžiulienė sakė: „Lukos rezultatu esame patenkinti, jos tikslas buvo patekti į aštuntuką ir ji planą įvykdė puikiai, o šuoliai visi buvo stabilūs“.

110 m barjeriniame bėgime vyko trys atrankos bėgimai. Antrajame iš jų startavęs Dovidas Petkevičius finišavo trečias (14,28 sek.) ir trečiadienį dalyvaus finaliniame bėgime. Dovido rezultatas geresnis už Lietuvos 16-mečių rekordą, tačiau leistinas vėjo greitis viršytas daugiau kaip 2,5 karto.

Sportinė gimnastika

Gimnastas Samuelis Šorochovas surinko 65.850 taško ir užėmė 71 vietą.

Samuelis pasakojo: „Pasirodžiau neblogai - taip, kaip sugebėjau. Mažiau pasisekė ant skersinio, padariau klaidų, kitos rungtys pavyko geriau“.

Baidarių-kanojų irklavimas

Baidarių ir kanojų irkluotojai trečiadienį varžėsi 500 m distancijoje.

Vienviečių baidarių kvalifikacijos plaukime Jonas Veitas pateko finišavo trečias ir pateko į pirmą atrankos plaukimą, kuriame liko trečias (1 min. 57,025 sek.), bendroje įskaitoje užėmė 19 vietą. Austėja Blažytė kvalifikacijos plaukime liko ketvirta (2 min. 27,157) ir užėmė 27 vietą.

Vienviečių kanojų kvalifikacijoje ir Dominykas Pažėra, ir Gabrielė Čerepokaitė savo grupėse atplaukė antri. Atrankos plaukime Dominykas finišavo trečias (2 min. 10,044 sek.) ir užėmė 9 vietą. Gabrielė plauks trečiadienį. Dvivietėje baidarėje tarp mišrių porų Dominykas su Gabriele finišavo antri ir trečiadienį plauks pusfinalyje.

Dvivietę baidarę irklavę Jonas Veitas ir Armandas Žumbys 500 m distancijoje finišavo per 1 min. 44,739 sek., atplaukė treti ir galutinėje įskaitoje užėmė 17 vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių