Quantcast

Lietuvis iškovojo Muaythai pasaulio čempiono diržą

Naujojo Džersio valstijoje Rovėjaus mieste vykusiame tarptautiniame Muaythai (Tailando bokso) turnyre "The Warrior's Cup XXI" kaunietis, sporto klubo "Titanas" auklėtinis Deividas Danyla, iškovojo Muaythai pasaulio profesionalų čempiono diržą iš ilgiausiai JAV kovojančio (22 metus) sportininko Ibrahimo Rami, dar vadinamo "arabiškas košmaras".

Per savo sportininko karjerą I. Rami laimėjo 149 dvikovas, iš kurių 45 nokautais, patyrė tik 24 pralaimėjimus ir 5 kovas baigė lygiosiomis.

Pagrindinėje vakaro kovoje D. Danyla surėmė pirštines su I. Rami dėl jam priklausančio pasaulio Muaythai čempiono titulo - legendinio W.B.C "International Challenge" diržo - ir jau antrame raunde smūgiu alkūne iš posūkio nokautavo čempiono titulą ginusį varžovą.

Dvikova vyko pagal profesionalias Muaythai taisykles, 5 raundai po 3 minutes. Tačiau nugalėti ilgiausiai JAV kovojantį priešininką D. Danylai prireikė tik poros raundų. Lietuvis priešininką smūgiu alkūne iš posūkio pasiuntė į nokautą, po kurio jis nebegalėjo tęsti kovos.

"Šiai dvikovai ruošiausi šešias savaites, žinojau, koks tituluotas ir patyręs bus mano priešininkas. Rezultatu esu patenkintas ir manau, jog pasirodyti pavyko išties puikiai, nes išplėšiau čempiono diržą iš labai patyrusio priešininko", - po kovos džiaugėsi D. Danyla.

Po kovos Lietuvos kovotojas tryško entuziazmu ir gera nuotaika. Iš tolimosios Čikagos grįžtantis į Lietuvą ir kartu su savimi parsivežantis pasaulio profesionalaus Muaythai čempiono diržą, D. Danyla ir toliau garsins Lietuvos vardą, nes jau rugsėjo 21-28 dienomis jis atstovaus šaliai Krokuvoje (Lenkija) vyksiančiame 2014 metų Europos Muaythai čempionate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių