Quantcast

„Amber Queen“ perrašė Lietuvos tinklinio istoriją

  • Teksto dydis:

Lietuvos tinklinio čempionatų finalų savaitgalis Palangoje vainikuotas Klaipėdos „Amber Queen“ triumfu. Po beveik tris valandas trukusio atsakomojo vyrų čempionato finalo mačo ir auksinio seto klaipėdiečiai išplėšė pergalę prieš Kelmės „Etovį“ ir pirmą kartą tapo Lietuvos čempionais.

Sausakimšoje Palangos sporto centro arenoje sekmadienį vykusiame atsakomajame finalo mače Kelmės „Etovis“ 3-2 (25:27, 25:13, 25:20, 22:25, 15:11) įveikė Klaipėdos komandą ir išlygino bendrą rezultatą. Kaip ir moterų finale, aukso medalių likimas sprendėsi auksiniame sete. Auksiniame sete vyko bekompromisė ir dramatiška kova ir tik seto pabaigoje sėkmė lydėjo „Amber Queen“ klubą, kuris išplėšė pergalę 15:13.

Klaipėdiečius į priekį vedė Artūras Vasiljevas, pelnęs 20 taškų. 15 taškų pridėjo Robertas Juchnevičius, 14 - Linas Starkutis. Kelmės komandoje nesulaikomai žaidė Edvinas Vaškelis. Jo sąskaitoje - net 31 taškas. 12 taškų pelnė Linas Petravičius, po 11 - Karolis Šlimas bei Mantas Grinevičius.

„Buvo labai sunku. Tikėjomės, kad bus nelengva. Turėjome sunkų reguliarųjį sezoną. Pats negalvojau, kad finalas bus toks dramatiškas. Buvo daug niuansų, bet susitvarkėme. Mes, kai ruošėmės finalui, labai gerai padarėme namų darbus. Išanalizavome varžovus. Šeštadienį buvome geriau pasiruošę, o sekmadienį teko keisti žaidėjų pozicijas. Kai kurie sprendimai mums atvėrė stipriąsias puses ir kiek išmušė iš vėžių varžovus“, - kalbėjo „Amber Queen“ lyderis Artūras Vasiljevas.

A. Vasiljevas jau yra vienas tituluočiausių Lietuvos tinklininkų, nes šalies čempionu jis tapo nebe pirmą kartą. Pernai jis Lietuvos pirmenybėse triumfavo su Marijampolės „Sūduva“, o dar anksčiau - su „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ komanda.

„Ne, tikrai nesu joks pergalės talismanas. Visada malonu laimėti. Su kuria komanda bežaisčiau, visada siekiu tik laimėti. Šiais metais Klaipėdoje surinkome gerą komandą, - teigė A. Vasiljevas. - Šventė Palangoje buvo įspūdinga. Ačiū visiems organizatoriams. Žinau, kad buvo niuansų dėl sporto salės, bet įvyko viskas turbūt dar geriau negu būtų įvykę. Kalbėjau su žiūrovais, tai visi buvo sužavėti tiek organizacija, tiek žaidimu. Finalai buvo labai pavykę“.

„Labai gaila, kad visą sezoną sunkiai dirbome ir patys paleidome čempionų titulą. Manau, kad teisėjai lemiamu momentu padarė klaidą. Jeigu ne ji, tai dar būtume kovoję dėl pergalės. Visos rungtynės buvo labai smagios tiek žiūrovams, tiek mums. Džiugu, kad Palangoje vos ne pusė salės palaikė mus, turbūt pusė mūsų miestelio atvažiavo į Palangą“, - šypseną išspaudė „Etovio“ kapitonas Gediminas Guntarskis.

Pirmąsias rungtynes šeštadienį po taip pat labai atkaklios kovos 3-2 (25:23, 25:20, 22:25, 21:25, 15:9) laimėjo „Amber Queen“.

Bronzos medalius pirmą kartą iškovojo Kauno „Rio-Starto“ klubas. Tai buvo pirmasis medalis Kauno miestui nuo 1990 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Lietuvi, tai pasidomėk kieno tas klubas, ir nebesvaik čia.

Lietuvis

Lietuvis portretas
o kieno tas klubelis Ambe er Oue en ,turbut turku ,ar is afrikos… ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių