Quantcast

Saugaus lenktyniavimo Kartingo akademijos auklėtiniai mokysis Aukštadvaryje

Kartingo akademijos auklėtiniai saugaus lenktyniavimo mokysis Aukštadvaryje

Savaitgalį kartu su Lietuvos "ARTKart" kartingo taurės lenktynėmis vyks jau trečioji Lietuvos Kartingo akademijos (LKA) studentų sesija.

Vaikai nuo septynerių metų mokosi lenktyniavimo paslapčių, o jiems paskaitas dėsto Tarptautinės Automobilių sporto federacijos (FIA) Jaunųjų Talentų akademijos absolventai - broliai Jonas ir Ignas Gelžiniai.

Puikūs lenktynininkai dar praėjusį savaitgalį kovojo Palangoje, 1000 km lenktynėse ir ten laimėjo pirmąją vietą. LKA nariai lankėsi Palangoje ir palaikė savo dėstytojų komandą.

Šį kartą jauni, dar tik žengiantys pirmuosius žingsnius lenktynėse sportininkai pirmą kartą išbandys Aukštadvario kartodromo trasą.

"Mokysimės pačių pradmenų. Labiausiai akcentuosime kaip saugiai lenktyniauti. Nauja, daugeliui jaunųjų sportininkų dar niekada neišbandyta trasa slepia daugybę netikėtumų ir pavojų. Mūsų tikslas visus juos parodyti vaikams ir išmokyti išvengti pavojingų situacijų," - pasakoja Jonas Gelžinis, LKA studentams dėstantis lenktyniavimo paslaptis jau antrą sezoną.

Šios sesijos metu bus akcentuojamas ir fizinis pasirengimas. Sportininkai kartu su dėstytojais vieną rytą sportuos, atliks specialius pratimus, skirtus lenktynininkų fizinei formai palaikyti.

"Fizinis pasirengimas ir greita reakcija būtina ne tik lenktynių trasoje. Vaikai išmoksta greitai reaguoti ir į netikėtą situaciją kelyje. Jie mokomi vertinti situaciją ir greitai reaguoti ištikus nenumatytoms aplinkybėms. Tai ypač praverčia keliuose, tiesiog einant per pėsčiųjų perėją. Gaila, tačiau vairuotojai vis dar ne visada pastebi pėsčiuosius. Ypač vaikus," - sako J. Gelžinis.

Lietuvos Kartingo Akademijos užsiėmimai vyks penktadienį ir šeštadienį. Tuo pat metu Aukštadvario kartodrome susikaus ir "ARTKart" lenktynių dalyviai, tad kartodrome savaitgalį laukiama per šimto lenktynių dalyvių ir daugybės žiūrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių