Quantcast

40-asis Dakaras: smėlio pakaks visiems

  • Teksto dydis:

Dakaras grįžta prie savo ištakų – sudėtingų smėlio etapų. Trečiadienį Paryžiuje buvo pristatyta 40-ojo Dakaro lenktynių trasa, kuri 2018 m. drieksis Peru, Bolivijos ir Argentinos teritorijomis. Daugiau nei trečdalį jos sudarys smėlynai ir kopos.

„Dakaro organizatoriai supranta, kad smėlis yra vienas pagrindinių Dakaro atributų. Lenktyniauti kopose yra sudėtinga lenktynininkams ir patrauklu žiūrovams. Intriga į sudėtingiausią pasaulio ralio maratoną sugrįžta”, – sakė komandos „General Financing team Pitlane” pilotas Benediktas Vanagas, savo pirmąjį Dakaro ralį 2013 m. startavęs būtent Peru.

40-ojo Dakaro žemėlapyje nebelieka Paragvajaus, kurio sostinėje Asunsjone startavo šių metų ralis. 2018 m. Dakaras startuos sausio 6 d. Peru sostinėje Limoje ir finišuos sausio 20-ąją Kordobos mieste Argentinoje. Tai bus 10-asis Dakaro ralis Pietų Amerikos teritorijoje.

Lenktynininkams reikės įveikti 14 etapų, kurių vienas bus maratonas.

Pirmieji keturi etapai vyks smėlio kopomis vandenyno Peru. Po to kelias suks į aukštikalnes, 4000 m aukštį prie Titikakos ežero. Bolivijos sostinėje La Pase sausio 12-ąją numatyta poilsio diena prieš kitus etapus aukštikalnėse ir maratoną Argentinoje.

Lenktynininkų registracija į 2018 m. Dakarą prasidės gegužės 15 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pypenas

pypenas portretas
Kas 2018m. žada atstovauti Lietuvai...........juk B.Vanagas pardavė savo talismaną..?????????????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių