Quantcast

Merginų debiutas – kol kas be taškų

Naujas turnyras – nauji iššūkiai. Tokios nuotaikos Baltijos moterų futbolo lygos čempionatą pradėjo Kauno „Žalgirio“ ekipos futbolininkės. Nors startas nebuvo pergalingas, kaunietės gavo vertingų tarptautinių pamokų.

Baltijos lygos pirmenybės kaunietėms, verdančioms tik šalies čempionato sultyse, tapo itin reta proga išmėginti jėgas su skirtingų futbolo mokyklų atstovėmis. Lietuvos vicečempionės debiutiniame mače nuvyko į Taliną. Estijos sostinėje žalgirietės kibo į atlapus antrajai pagal pajėgumą šios šalies komandai FC „Flora“. Nors mūšio būta atkaklaus, viešnios praleido vienintelį  įvartį ir pralaimėjo 0:1.

Tuo tarpu Lietuvos čempionės Šiaulių „Gintra-Universitetas“ futbolininkės pasiekė dvi pergales. Tad tapo lyderėmis ir žengė didelį žingsnį titulo link, nes iš viso čempionate bus sužaista tik po 6 rungtynes.

Atsipūtę vos dieną kaunietės pirmuosius taškus mėgino pelnyti Piarnu mieste. Tiesa, ten jų Estijos čempionės JK „Parnu“ futbolininkės. Estijos klubas pasinaudojo savo aikštės pranašumu ir įrodė pranašumą 2:0.

„Pirmieji įspūdžiai buvo labai geri. Atgimusi Baltijos lyga suteikė šviežumo mūsų komandos futbolo akiračiui. Kaip komanda važiavome pirmą kartą žaisti tarptautinių rungtynių, todėl nežinojome kaip galime atrodyti žaisdamos prieš užsienio komandas. Įsitikinome, kad Estijos klubai yra aukšto lygio“, - Kauno „Žalgirio“ kapitonė Milda Liužinaitė .

Pasak jos, nepaisant pralaimėjimų, žalgirietės turėjo gerų kontratakų bei  progų išsiveržti į priekį.

„Visgi žaidimo kokybė ir taktiniai sprendimai yra skirtingi nei Lietuvos A lygos čempionate, kur komandos yra jau nuo seno žinomos. Po šios išvykos komanda pradėjo labiau pasitikėti savimi ir esame dar labiau ištroškusios susikauti su Latvijos komandomis. Tikime, jog galime pasiekti teigiamą rezultatą ir kelti savo komandos lygį“, - aiškino M.Liužinaitė.

Baltijos lygos pirmenybės tęsis iki rugsėjo 6-osios. Kovos Lietuvos čempionate atsinaujins tik rugpjūčio mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių