Quantcast

Prieš debiutą UEFA turnyre - skambūs „Vyčio“ pirkiniai

"Liburn" (Kosovas), "Titograd" (Juodkalnija) ir "Differdange 03" (Liuksemburgas) – šie varžovai laukia "Vyčio" preliminariose Europos salės futbolo taurės atrankos varžybose. Į kitą atrankos etapą žengs tik šios grupės nugalėtojas.

Iki tarptautinių kovų Liuksemburge – dar daugiau nei mėnuo, tačiau kauniečiai jau darbuojasi išsijuosę. Kol kas – ne futbolo arenose, o ieškodami žaidėjų ir burdami konkurencingą sudėtį.

Jau dabar aišku, kad ekipoje pagausės legionierių, o jų meistriškumas turėtų atitikti "Vyčio" ambicijas. Iš pernykščio penkių brazilų desanto Kauno ekipoje turėtų likti trys: Klebertas, Thyago ir rezultatyvusis Guesinho Genigle. Prie senbuvių prisidės jų tėvynainiai Eriksonas ir Leo, neseniai Brazilijoje tapę savo regiono čempionais.

"Naujokai turėtų kilstelėti mūsų ekipos lygį. Apie Eriksoną kalbama kaip apie labai aukšto meistriškumo žaidėją. Jis buvo rezultatyviausias ir naudingiausias savo regiono finalo varžybų futbolininkas", – sakė "Vyčio" klubo vadovas Darius Gurskis.

Priviliojo garsenybę

Žymiausiu Kauno klubo naujoku turėtų tapti brazilas Afranio. 44-erių metų veteranas, bene dešimtmetį rungtyniavęs Rusijos salės futbolo aukščiausioje lygoje, taps žaidžiančiuoju "Vyčio" treneriu. Brazilas bus atsakingas už taktinius ir strateginius žaidimo aspektus.

Vartininko poziciją užims irgi naujokai. "Vyčio" marškinėlius apsivilks Jevgenijus Dorofejevas – pirmas rusas, rungtyniavęs Brazilijos salės futbolo pirmenybėse. Iš Anglijos į Kauną grįžta Lietuvos salės futbolo rinktinės vartininkas Mindaugas Labuckas, pastaraisiais metais atstovavęs Londono "Baku United" klubui.

Žymiausiu Kauno klubo naujoku turėtų tapti brazilas Afranio.

Į pirmą treniruočių stovyklą "Vyčio" futbolininkai rinksis rugpjūčio 1-ąją.

"Pratyboms turėsime tris savaites, tad laiko turėtų užtekti. Juolab kad žaidėjai iš Brazilijos iki šiol rungtyniauja savo šalies regionų ir valstijų čempionatuose, o lietuviai taip pat netinginiauja, darbuojasi savarankiškai", – kalbėjo D.Gurskis.

Tikslas – būti pirmiems

Pasak jo, kauniečiams Liuksemburge keliama užduotis iškovoti pirmą vietą, nors tai padaryti nebus lengva.

"Iš pradžių nudžiugome, kad tarp varžovų nėra garsenybių, tačiau,  pradėję rinkti informaciją, pamatėme, kad kuklesni ekipų pavadinimai dar neatskleidžia jų tikro lygio. Tarkime, Liuksemburgo komandos daugumą sudaro portugalai. Mes nežinome jų meistriškumo, bet Portugalija – salės futbolo tauta. Buvusios Jugoslavijos klubai taip pat turi legionierių, o ir vietos žaidėjai – techniški, gudrūs. Tad paprasta nebus, bet privalome parodyti, kad ir Lietuvos čempionai verti pagarbos", – pabrėžė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių