Quantcast

Vilties neteikia ir jaunimas: Danija sutriuškino Lietuvos futbolininkus

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunimo U-21 (iki 21 metų – gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) rinktinė antradienį patyrė pirmąjį pralaimėjimą 0:6 Europos čempionato atrankos 3 grupės varžybose. Lietuviai nusileido aukšto lygio futbolą pademonstravusiai Danijai.

Rungtynių pradžia prieš vieną aukščiausiai reitinguojamų žemyno jaunimo komandų nežadėjo nieko gero. Danai primetė savo žaidimą ir keliais pavojingais perdavimais į baudos aikštelę išbandė vartininko Edvino Gertmono budrumą.

17 minutę E.Gertmonas atrėmė Joachimo Anderso galingą šūvį iš tolimos distancijos, o po kelių minučių Anglijos „Premier“ lygoje žaidžiantis saugas Philipas Bilingas susikūrė vietos smūgiui ir klastingai smūgiavo iš už baudos aikštelės prieigų, bet lietuvių vartininkas buvo vėl savo vietoje.

22 minutę į lietuvių vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys - arbitras įžvelgė Sigito Olberkio pražangą kovoje prieš varžovą baudos aikštelėje. Bet prie kamuolio stojęs Marcusas Ingvertsenas nesugebėjo realizuoti savo galimybės ir smūgiavo virš vartų.

28 minutę Danijai pavyko išsiveržti į priekį, kai Rasmusas Nissenas baudos aikštelės dešiniajame krašte gavo kamuolį ir galėjo netrukdomas smūgiuoti. Savo progos jis nepraleido ir atliko tikslų šūvį kairįjį kampą.

Nepraėjus minutei, danams pavyko vėl sukelti pavojų baudos aikštelėje ir jie dar kartą nuginklavo E. Gertmoną – šį kartą Robertas Skovas nepaliko vilčių lietuviui smūgiu iš arti.

Kėliniui einant į galą Daniją pelnė trečią įvartį – M. Ingvartsenas pataikė į virpstą, o prie kamuolio pirmasis suskubęs R. Nissenas pataisė komandos draugo smūgį sėkmingai.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė – Danija dominavo aikštėje, o Lietuvai sunkiai sekėsi sukurti pavojų prie oponentų vartų. 55 minutę danai pelnė ketvirtą įvartį, kai po perdavimo iš krašto R. Skovas prie artimojo virpsto vienu lietimu iš arti tiksliai smūgiavo į vartus.

Priešnuodžių šeimininkų gynybai C. Falcho vadovaujamai komandai rasti taip ir nepavyko. 80 minutę M. Ingvertsenas ištaisė savo klaidą vienuolikos metrų baudinio situacijoje ir kontratakoje pelnė įvartį iš baudos aikštelės vidurio.

87 minutę danai padėjo tašką rungtynėse. R. Nissenas gavo kamuolį dešiniajame krašte ir nesunkiai pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Rungtynės baigėsi triuškinama Danijos pergale 6:0.

Kitose grupės rungtynėse Suomija 1:1 sužaidė su Farerų salomis, tad Lietuvos komanda su trimis taškais grupėje liko trečioje vietoje. Kitas rungtynes lietuviai žais spalio 10 dieną namuose prieš Lenkijos bendraamžius.

Rungtynių statistika:

Danija – Lietuva 6:0 (3:0) Olborgo stadionas, 3039 žiūrovai Teisėjas – Aleksei Matyunin

Įvarčiai: 29 min. R. Nissen (0:1), 30 min. R. Skov (0:2), 44 min. R. Nissen (0:3), 55 min. R. Skov (0:4), 80 min. M. Ingvartsen (0:5), 87 min. R. Nissen (0:6) Įspėti: 23 min. S. Olberkis, 83 min. G. Matulevičius, 90 min. A. Korsakas.

Lietuva: Edvinas Gertmonas, Aldas Korsaaks, Sigitas Olberkis, Martynas Medelinskas, Dominykas Barauskas, Justas Lasickas (57 min. Linas Megėlaitis), Giedrius Matulevičius, Klaidas Janonis (57 min. Eligijus Jankauskas), Domantas Šimkus, Daniel Romanovskij (87 min. Edvinas Baniulis), Manfredas Ruzgis.

Atsargoje: Titas Krapikas, Kipras Kažukolovas, Audrius Laučys, Paulius Ditkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių