Quantcast

Vilniaus „Žalgiris“ šeštą kartą iš eilės iškovojo LFF taurę

Vilniaus „Žalgiris“ sekmadienį Klaipėdoje Lietuvos futbolo federacijos taurės (LFF) finale apgynė čempionų titulą. Žalgiriečiai rezultatu 2:0 įveikė be dviejų žaidėjų rungtynes baigusią Marijampolės „Sūduvos“ ekipą ir trofėjų iškovojo šeštą kartą iš eilės.

„Žalgiris“ taurę laimėjo penkis kartus iš eilės ir tai yra unikalu Europoje. Tas faktas, kad kasmet žaidžiame su kita komanda, rodo, kaip nelengva pasiekti tą finalą. Galime didžiuotis, kad vėl esame čia. Tai mūsų pranašumas, nes žaisti finale yra didžiulė patirtis, prilygstanti kelioms eilinėms rungtynėms“, – prieš finalą kalbėjo „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

Titulą ginančių žalgiriečių varžovas – „Sūduvos“ klubas, kuris laimėjo taurę 2006 ir 2009 metais, tačiau pastaruosius ketverius metus neiškovojo nei trofėjų, nei medalių.

Tokią situaciją bandys keisti neseniai paskirtas komandos treneris Vladimiras Čeburinas. Jis prieš dvejus metus treniravo Lietuvos vicečempione tapusią „Kruoją“.

„Kiekvienas komandos žaidėjas nori įsirašyti į istoriją savo vardus. Šalies taurė – svarbus trofėjus, jį iškovoti nori visi. Mūsų komandai tai yra šansas ir pabandysime jį išnaudoti. Suprantame, kokio galingumo varžovas laukia. Stengsimės surasti jo silpnų vietų, nors tai gera, subalansuota komanda. Bet taurės turnyre mūsų šansus vertinčiau 50 procentų. Stengsimės pateikti savo siurprizų“, – teigė V. Čeburinas.

Jei sekmadienį laimės „Žalgiris“, tai bus antroji žalgiriečių šiemet iškovota LFF taurė, mat gegužę turnyro finale Telšiuose žalgiriečiai įveikė futbolo komandą „Trakai“.

Tokia situacija susiklostė dėl to, nes pasikeitė taurės turnyro formatas – nuo 2007 metų pusfinaliai ir finalai persikeldavo į kitus metus, o šiemet, perėjus prie sistemos pavasaris-ruduo, šalies futbolo klubai sužaidė ir dar vieną taurės sezoną.

„Trakai“ buvo įveikti ir ankstyvą pavasarį Supertaurės finale.

„Žalgiris“ turnyre karaliauja nuo 2011–2012 m. sezono, kai po baudinių 3:1 įveikė Panevėžio „Ekraną“. Kur kas rezultatyvesnė dvikova vyko kitąmet, kai vilniečiai susitiko su futbolo komanda „Šiauliai“ – pagrindinis rungtynių laikas baigėsi rezultatu 3:3, o baudinių serijoje sėkmė lydėjo žalgiriečius – 8:7. 2013–2014 m. sezono taurės finale žalgiriečiai 2:1 įveikė Gargždų „Bangą“.

Pernai vykusiame finale „Žalgiris“ 2:0 nugalėjo Klaipėdos „Atlantą“, o šiemet pavasarį tik per pratęsimą 1:0 palaužė „Trakus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių