Quantcast

UEFA turnyre – lietuvaičių įvarčiai

Lietuvos merginų (iki 17 metų) rinktinė futbolą žaidžia geriausiai Baltijos šalyse. Rolando Čepkausko treniruojama komanda ketvirtadienį Jonavoje įveikė Latvijos bendraamžes ir į viršų iškėlė Baltijos taurę.

Lietuvių pergalę lėmė vienintelis tikslus šūvis, kurį 65-ąją min. atliko Liucija Vaitukaitytė. Šeimininkės, prieš tai 3:2 įveikusios Estijos ekipą, surinko 6 taškus ir užėmė pirmąją vietą. Estės su 1 tašku liko antros, o tašką pelniusios latvės – paskutinės.

Penktadienį jaunesnių kolegių pėdomis paseks ir merginų (iki 19 metų) rinktinė. Vytauto Jančiausko diriguojama komanda Kaune vykstančio UEFA Jaunųjų talenčių turnyro pirmąją dieną pasidalino po tašką 2:2 su varžovėmis iš Estijos, o trečiadienį 0:3 nusileido Farerų salų komandai. Penktadienį 12 val. Nacionalinės futbolo akademijos stadione lietuvės kibs į atlapus Latvijos bendraamžėms.

„Pirmąją dieną su estėmis sužaidėme labai garbingai. Turėjome ne vieną galimybę laimėti, reikėjo tik realizuoti savo momentus, kurių buvo pakankamai. Su Farerų komanda žaidimas nesusiklostė“, - pasakojo V.Jančiauskas.

„Šį turnyrą traktuojame kaip repeticiją prieš 2017 metų Europos čempionato atrankos turnyrą. Norėtųsi, kad tokių varžybų būtų kuo daugiau, nes komandai reikia laiko susižaisti, nušlifuoti trenerių sumanymus ir t.t.“, - mūsų portalui sakė V.Jančiauskas.

Trenerio teigimu, jis negali remtis visomis perspektyviausiomis rinktinės kandidatėmis, nes UEFA nusprendus turnyrą surengti per vasaros atostogas, kai kurios merginos jau pakėlė sparnus atostogoms. Be to, Lietuvos moterų futbolo čempionate paskelbta pertrauka iki pat rugpjūčio, tad žaidėjos jau spėjo iškristi iš varžybų ritmo. Pastarosios šalies pirmenybių rungtynės vyko birželio 22-ąją, tačiau dauguma komandų atostogauja nuo birželio vidurio.

V.Jančiausko žodžiais, rimčiau pasirengti varžyboms trūksta laiko.

„Tenka atsižvelgti į esamą merginų fizinę formą, jų neperkrauti. Šiek tiek pasiruošiame taktiškai ir žengiame į aikštę“, - pasakojo treneris.

Pagal turnyro reglamentą, rinktinės negali remtis vien pajėgiausiomis žaidėjomis, bet privalo į aikštę leisti visas pakviestas kandidates. Pasak V.Jančiausko, apie tikrąjį komandų pajėgumą negalima spręsti ir todėl, kad Lietuvos rinktinei atstovauja tik aštuonios 1998 metų gimimo žaidėjos, o didžiąją dalį sudaro jaunesnės merginos.

„Vis dėlto galima sakyti, kad visų keturių dalyvių lygis yra maždaug panašus. Skiriasi tik jų propaguojamas žaidimo stilius. Tarkime, Farerų salų futbolininkės yra greitos, gerai pasirengusios fiziškai, stengiasi neužlaikyti kamuolio, o mušti jį į priekį. Panašiai žaidžia ir Latvijos komanda. Mūsų stilius – šiek tiek skiriasi, yra techniškesnis ir brandesnis“,- analizavo treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių