Quantcast

Traumų išretinti lygos lyderiai atsilaikė Kėdainiuose

Jubiliejinis 10-asis LFF pirmosios lygos turas Kauno komandoms susiklostė permainingai, o lyderio poziciją pirmadienį apgynęs Kazlų Rūdos „Šilas“ liko lygos viršūnėje

Labiausia intriguojamoje turo dvikovoje Kėdainiuose „Šilo“ futbolininkai tik po atkaklios kovos palaužė Kėdainių “Nevėžio” ekipą. Šią komandą treniruojantis kaunietis Vitalijus Stankevičius prieš mačą turėjo spręsti ne vieną rebusą, nes šeši jo auklėtiniai prieš keletą dienų atlaikė UEFA Regionų taurės turnyro maratoną. Kaune vykusiose atrankos varžybose jie sužaidė net tris mačus per savaitę, tad buvo gerokai nuvargę.

Vis dėlto pirmadienį į aikštę nuo pat pirmųjų minučių žengė ir Kaune pirmaisiais smuikais griežę puolėjai Evaldas Kugys, Artetas Gėgžna ir kiti futbolininkai. Savo ruožtu, svečiai iš Rūdos negalėjo remtis traumuotais kauniečiais Ričardu Beniušiu, Ramūnu Macežinsku, buvusiu Marijampolės „Sūduvos“ žaidėju Vilmantu Bagdanavičiumi bei kitais.

Gausias žiūrovų pajėgas Kėdainiuose suviliojęs mačas prasidėjo itin pavojingomis šeimininkų atakomis, kurias stabdė patikimai žaidęs buvęs FBK „Kaunas“ bei Klaipėdos „Atlanto“ vartininkas Mindaugas Malinauskas.

Neįmuši tu, įmuša tau – ši nerašyta futbolo taisyklė pasitvirtino dar iki pertraukos. 44 min. Evaldas Grigaitis šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartų tinklą. 56-ąją min. pasižymėjo Ilja Trachinskis. Praleidę du įvarčius kėdainiečiai mėgino surengti svečių vartų šturmą, tačiau savo progomis nepasinaudojo. Nepaisant nesėkmės, jie su 15 taškų žengia 8-ti, bet turėdami mačą atsargoje gali aplenkti vos tašku daugiau turinčią Alytaus „Dainavą“ ir „Panevėžio“ klubą. Tuo tarpu „Šilas“ su 28 taškais dar labiau atitrūko nuo antrojoje pozicijoje žengiančio Vilniaus „Vyčio“ (22 taškai). Beje, vienvaldis lygos lyderis, pasiekęs jau devynias pergales ir vienerias rungtynes sužaidęs lygiosiomis, visus mačus pirmajame rate žaidžia išvykose, nes jau kuris laikas renovuojama Kazlų Rūdos stadiono veja, renovuojamos drabužinės ir t.t.

Kauno „Hegelmann Litauen“ ekipa 10-ajame ture išvykoje 2:0 įveikė „Šilutę“ ir pakilo į 13-ąją poziciją, pavydama 9 taškus turinčius „Trakai B“ futbolininkus. Laipteliu žemiau – 14-ti iš 16 klubų yra „Kauno“ futbolininkai. Kauniečiai 1:3 svečiuose nusileidę Kelmės „Kražantei“ su 6 taškais, tiesa po 9 mačų, lenkia tik Radviliškio „Lokomotyvą“ ir Kretingos „Miniją“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių