Quantcast

Iš „Trakų“ pabėgusiam M. Maksimovui FIFA uždegė žalią šviesą

  • Teksto dydis:

Iš „Trakų“ klubo į Skopjės „Vardar“ (Makedonija) netikėtai iškeliavusiam puolėjui Maksimui Maksimovui FIFA išdavė laikiną registraciją. Tačiau Trakų klubo teisininkai teigia, jog situacija lieka nepakitusi – M.Maksimovas vis dar priklauso „Trakams“, dėl jo pabėgimo byla nebaigta.

Teisininkai jau buvo perspėję, kad galimai Makedonijoje pasirodys pranešimai apie M.Maksimovo pergalę ir skambias antraštes „M.Maksimovas laimėjo“, „M.Masimovui suteikta galimybė žaisti“ ir panašiai. Tikėtina, kad „Vardar“ bandys žaisti šiais žodžiais, nors jie ir neatitinka tiesos, – skelbiama Trakų klubo interneto svetainėje fkt.lt.

FIFA priėmė sprendimą tik dėl laikinos žaidėjo registracijos. FIFA niekuomet nestabdo žaidėjo perėjimo, net ir esant ginčams dėl sutarties galiojimo ar pažeidimo. Klausimas, dėl to, ar žaidėjas pagrįstai nutraukė sutartį dažniausiai sprendžiamas atskirai ir kur kas vėliau, nei dėl laikinos registracijos.

Net ir išdavus laikiną registraciją, nereiškia, kad žaidėjas ir jo naujas klubas yra apsaugoti nuo pasekmių, kadangi dėl šio klausimo sprendžiama atskirai. Lygiai taip pat bus ir šiame ginče – FIFA spręs klausimą dėl esmės tik vėliau“, – apie situaciją dėl pabėgusio M.Maksimovo pasakojo „Trakų“ direktorius Virmantas Lemežis.

Priminsime, kad M.Maksimovas su „Trakais“ turi iki 2019 metų galiojantį kontraktą. Jokių išvykimo sąlygų tame kontrakte numatyta nebuvo.

21 metų rusas puikiai žaidė Lietuvos vicečempionų klube šį sezoną iki pat rugpjūčio pabaigos, kai išvyko į Makedoniją.

A lygoje M.Maksimovas šiemet per 16 mačų įmušė 10 įvarčių. Europos lygos atrankos turnyre per šešis mačus rusas sugebėjo pasižymėti net 7 įvarčiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių