Quantcast

Tarptautiniame žurnalistų turnyre Druskininkuose triumfavo titulą apgynę kaimynai

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį Druskininkuose įvyko jau keturioliktus metus iš eilės Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto žurnalistų klubo „Press'as“ organizuojamas tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras. Jame varžėsi dešimt komandų iš devynių šalių, o titulą antrus metus iš eilės iškovojo Baltarusijos atstovai.

Kaimyninės šalies komanda vienintelė turnyre nepatyrė nė vieno pralaimėjimo ir kovoje dėl aukso aplenkė antroje pozicijoje likusius Rusijos atstovus bei bronzą iškovojusius Armėnijos žurnalistus.

Turnyro nugalėtojams ir prizininkams įteikti specialiai Lietuvos 100-ečio proga sukurti sporto apdovanojimų gamintojo „SportCup“ išskirtiniai apdovanojimai.

Turnyre kovojo ir dvi Lietuvos komandos. Abi jos pasidalijo vietas iš karto už prizininkų pakylos. Ketvirtą vietą užėmė varžybų organizatorius „Press‘as“, o penktoje liko šalies čempionų titulą šiemet iškovoję Kauno žurnalistai. Beje, kaip visada daug emocijų ir aistrų padovanojęs Lietuvos komandų derbis pasibaigė taikiai - 1:1.

Už šių penkių ekipų toliau išsirikiavo Ukrainos, Egipto, Lenkijos, Latvijos ir Vokietijos žiniasklaidos atstovai.

Visos dešimt komandų tarpusavyje sužaidė po 15 minučių trukusias rungtynes.

Pagrindinio turnyro rėmėjo „Sportloto“ svarbiausią prizą į Minską vėl išsivežę Baltarusijos atstovai padarė tai, ką per 14 metų vykstančių varžybų istoriją buvo pavykę tik vienai komandai. Iki šiol du kartus iš eilės turnyre buvo triumfavusi tik Lenkijos komanda, kuri nugalėjo 2011 ir 2012-aisiais.

Baltarusijos atstovai čempionais tapo ketvirtą kartą istorijoje ir pagal titulų skaičių susilygino su tiek pat šiose varžybose nugalėjusiais „Press‘o“ vyrais. Tris kartus yra nugalėję lenkai, po sykį ukrainiečiai, čekai bei VU Žurnalistikos instituto komanda.

„Džiaugiamės, kad varžybos Druskininkuose yra didžiausias ir seniausiai be pertraukų vykstantis žurnalistų futbolo turnyras Europoje, o ši tradicija tarsi virusas plečiasi ir į kitas šalis. Esame kviečiami į turnyrus Egipte, Latvijoje, Armėnijoje, Ukrainoje. Svarbiausias tokių švenčių tikslas – suvienyti kuo daugiau žurnalistų, pasidalinti patirtimi ir užmegzti draugystę su kolegomis iš kitų šalių“, – sako „Press'o“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Pirmi keturi tarptautiniai žurnalistų turnyrai vyko Vilniuje, vėliau persikėlė į Kėdainius, o jau devintus metus iš eilės vyko Druskininkuose.

Tarptautinio žurnalistų futbolo turnyro nugalėtojai: 2005 m. Minskas (Baltarusija) 2006 m. Vilnius (Lietuva) 2007 m. Varšuva (Lenkija) 2008 m. Vilnius (Lietuva) 2009 m. VU Žurnalistikos institutas (Lietuva) 2010 m. Vilnius (Lietuva) 2011 m. Varšuva (Lenkija) 2012 m. Varšuva (Lenkija) 2013 m. Odesa (Ukraina) 2014 m. Vilnius (Lietuva) 2015 m. Minskas (Baltarusija) 2016 m. Praha (Čekija) 2017 m. Minskas (Baltarusija) 2018 m. Minskas (Baltarusija)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių